Pirkanmaan valelääkärille ehdotonta vankeutta

Sairaanhoitajan koulutuksen hankkinut mies työskenteli lääkärinä Pirkanmaalla vuosikymmenen vaihteessa.

Kotimaa

Helsingin hovioikeus on tuominnut Pirkanmaan valelääkärin yhden vuoden ja kymmenen kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Syyttäjä vaati miehen saaman ehdollisen tuomion muuttamista ehdottomaksi vankeudeksi. Rangaistu puolestaan haki tuomion lieventämistä.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi miehen viime toukokuussa kahden vuoden ehdolliseen vankeuteen useista rikoksista: kahdesta törkeästä väärennyksestä, neljästä törkeästä petoksesta, rekisterimerkintärikoksesta ja luvattomasta terveydenhuollon ammattitoimen harjoittamisesta.

Hovioikeus hylkäsi toisen syytteen koskien törkeää väärennystä, joten vankeusaika aleni hieman. Hovioikeus katsoi, että mitä lähempänä rangaistus on kahden vuoden vankeutta, sitä painavampia perusteluja olisi tarvittu, että rangaistus olisi voitu tuomita ehdollisena.

Mies syyllistyi rikoksiin Pirkanmaalla 2008–2011. Hän oli hankkinut väärennetyn lääkäritutkintotodistuksen Venäjältä. Lääkärin työtä hän teki muun muassa Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä.

Hovioikeuden tuomioon voi vielä hakea muutosta korkeimmalta oikeudelta, jos korkein oikeus myöntää valitusluvan.

_Korjattu torstaina 17.4. klo 9.20 Poistettu maininta Mediverkon hoivapalveluista. Uutisesta saattoi saada sen kuvan, että mies olisi tehnyt siellä lääkärin työtä, mutta kyseessä oli muu työ. _