1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Mika Salon ideoima tv-formaatti myytiin Saksaan

Kotimainen Virittäjät-ohjelmaformaatti on myyty Saksaan. Ohjelma on herättänyt kiinnostusta myös Yhdysvalloissa. Ohjelmassa "virittäjät" tuunaavat autoja ja tuovat ne ex-formulakuski Mika Salon testiin.

Kuva: YLE / Jani Aarnio

Kotkalaisen Mediatehdas Dakarin kehittämä Virittäjät-ohjelmaformaatti on myyty Saksaan. Formaatin toteuttaa saksalainen miehille suunnattu DMAX-kanava

– Aika hieno juttu. Saksa on loistava maa, koska siellä on samanlaista moottoriurheiluhullua kansaa kuin Suomessa, Dakarin toimitusjohtaja Pasi Riiali sanoo.

DMAX näkyy Saksan lisäksi Itävallassa, Sveitsissä ja Italiassa. Kanavan omistaa Discovery Networks, jolla on kanavia ympäri maailmaa. Dakarissa toivotaan, että Saksan ohjelma tuo formaatille lisää tekijöitä.

– Yhdysvalloissa seurataan mielenkiinnolla, miten Saksan projekti onnistuu. Tärkeintä olisi saada ohjelma tuotantoon englanninkielisessä maassa, jotta myös valmiit ohjelmat saisivat suuren yleisön, Riiali toteaa.

Ex-formulakuski Mika Salon ideoima Virittäjät on MTV:n kanavilla nähtävä kotimainen auto-ohjelma, jossa autoaan rakentanut Virittäjä tuo ajoneuvonsa Salon testiin. Salo ajaa autolla kierroksen ja arvostelee auton. Kauden päätteeksi Salo valitsee vuoden Virittäjän.

– Nyt siitä on tullut paitsi auto-ohjelma myös reality, kun virittäjät ajavat kilpaa Mika Saloa vastaan. Siinä on aika hyvä fiilis, koska nämä virittäjät ovat mielenkiintoisia persoonia. Siinä on isoja tunteita mukana, kun he pääsevät haastamaan oman alansa mestarin.

Formaattiin kuuluu myös mobiilipeli.

Virittäjien neljäs kausi on parhaillaan käynnissä MTV Max -kanavalla. Viidennen kauden tuotannosta ei ole vielä tehty päätöstä.