1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kemijärvi

Nordautomation toimittaa tukinkäsittelylinjan Kemijärvelle

Kristiinankaupungissa ja Alajärvellä toimiva Nordautomation on saanut viiden miljoonan euron tilauksen tukinkäsittelylaitoksen toimittamisesta Kemijärvelle. Tilaus takaa täystyöllisyyden loppuvuoteen.

Kuvassa Keitele Groupin konsernijohtaja, teollisuusneuvos Ilkka Kylävainio (toinen vasemmalta) ja Nordautomation Oy:n myyntijohtaja Keijo Lamminen, väistyvä toimitusjohtaja Pauli Ojala sekä uusi toimitusjohtaja Juha Hakala. Kuva: Nordautomation

Kristiinankaupungissa pääpaikkaansa pitävä Nordautomation on saanut merkittävän tilauksen Kemijärvelle. Keitele Groupiin kuuluva Lappi Timber on tilannut suuren tukinlajittelulaitoksen uudelle sahalle. Tukinkäsittelylinja on kooltaan 200X30 metriä. Se tehdään Nordautomationin konepajalla Alajärvellä valmiiksi ja kuljetetaan elementteinä Kemijärvelle.

Tilauksen arvo on lähes viisi miljoonaa euroa ja sillä on merkittävä vaikutus työllisyyteen niin Nordautomationin suunnittelussa Kristiinankaupungissa kuin konepajalla Alajärvellä. Aikataulu on tiukka, sillä laitoksen tulee olla valmiina jo joulukuussa. Nordautomation työllistää Kristiinassa 20 henkilöä ja Alajärvellä 40 henkilöä.

Tuore toimitusjohtaja Juha Hakala on erittäin tyytyväinen tilaukseen, sillä se turvaa täystyöllisyyden yrityksessä tämän vuoden loppuun. Viime kesästä Nordautomationissa työskennellyt Hakala aloitti työt toimitusjohtajana tänään. Samassa yhteydessä yhtiön perustaja ja toimitusjohtaja Pauli Ojala siirtyy yhtiön hallituksen puheenjohtajaksi.