1. yle.fi
  2. Uutiset

Alma Aluemedia: Lomarahat vapaiksi tai kahden viikon lomautukset

Alma Aluemedian henkilöstöä uhkaavat lomarahojen menetykset tai kahden viikon lomautukset. Tavoitteena on puolentoista miljoonan euron kustannussäästö tälle vuodelle.

lomaraha
Pohjolan Sanomat
Karoliina Haapakoski / Yle

Media-alan sopeuttamistoimet jatkuvat. Muun muassa Pohjolan Sanomia julkaiseva Alma Aluemedia aloittaa yhteistoimintaneuvottelut, joissa ei käsitellä työsuhteiden vähentämistä, mutta tavoitellaan puolentoista miljoonan euron säästöä.

Liiketoimintayksikön johtajan Kari Juutilaisen mukaan säästöt pyritään saamaan aikaan lomarahojen vaihtamisella vapaiksi. Toissijaisena vaihtoehtona ovat kahden viikon lomautukset.

–Tavoitteena on, että lomarahavapaat sijoitettaisiin niin, että niistä olisi mahdollisimman vähän haittaa. Niitä voitaisiin ripotella tai kerätä vaikka yksittäisistä tunneista, Juutilainen kertoo.

Yt-neuvottelut koskevat kaikki henkilöstöryhmiä. Neuvottelut alkavat viikon kuluttua. Juutilaisen mukaan tavoitteena on, että tulos on selvillä toukokuun aikana.

Lisäksi Alma Media aikoo keskittää taloushallintopalvelut Tampereelle, mikä voi merkitä noin kymmenen työpaikan katoamista.

Alma Media on antanut tulosvaroituksen, sillä yhtiön tulos jää ennusteista muun muassa mainonnan myynnin vähenemisen takia. Erityisesti alueellisen median tulos on jäänyt arvioista.

Alma Aluemedian säästöt kouraisivat Meri-Lappia edellisen kerran viime syksynä. Yt-neuvottelujen tuloksena Pohjolan Sanomat muuttui viisipäiväiseksi ja yhdeksän työntekijää sai lähteä.

Lue seuraavaksi