Hyppää sisältöön

Iso kannabistehdas paljastui – mies kertoi syövänsä siemeniä

Kotkan Lankilassa sijaitsevasta asunnosta löytyi liki sadan kasvin viljelmä sekä hampun viljelyssä käytettyjä apuvälineitä. Asukas kertoi viljelevänsä hamppua ravinnoksi.

Kuva: Yle

Kannabistehdas paljastui poliisin kotietsinnässä Kotkassa viime kesänä. Lankilassa sijaitsevasta kerrostaloasunnosta löytyi yhteensä 83 hamppukasvia, jotka sisälsivät huumausainetta.

Suurimmat kasvit olivat liki metrin korkuisia.

Asunnosta löytyi myös kasvien viljelyssä käytettyjä apuvälineitä. Poliisi takavarikoi kasvit ja apuvälineet. Tuottoarvion mukaan takavarikoiduista kasveista olisi ollut saatavissa yli kaksi kiloa marihuanaa.

Törkeästä huumausainerikoksesta syytetty mies on myöntänyt kasvattaneensa kannabis sativa -kasvit. Hän kertoi, että hampunsiemenet oli tarkoitettu ravinnoksi. Vain makuuhuoneen kasvatusteltassa olleet neljä kasvia oli miehen mukaan tarkoitettu poltettavaksi tai leivontaan.

Miehen mielestä polttamisessa ja leivonnassa oli kyse "lääkekäytöstä" eikä huumausaineen käyttämisestä. Hänellä ei kuitenkaan ollut sairautta koskevaa lääkärinlausuntoa tai lääkemääräystä.

Mies kertoi, että kasvit ja niistä saatava hyöty oli tarkoitettu vain hänen omaan käyttöönsä. Poliisin arvion mukaan kasvien ja niistä saatavissa olleen huumausaineen määrän perusteella miehellä on ollut ainakin osittainen myynti- tai levittämistarkoitus.

Tapaus on ollut tiistaina käsittelyssä Kymenlaakson käräjäoikeudessa. Törkeän huumausainerikoksen lisäksi miestä syytetään huumausaineen käyttörikoksesta, rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Syyttäjä vaatii miehelle yhden vuoden ja kolmen kuukauden pituista vankeusrangaistusta sekä määräaikaista ajokieltoa.

.
.