Hyppää sisältöön

Tietoturvayhtiö: Tietoturvahyökkäykset Venäjältä ovat lisääntyneet nopeasti

Muun muassa pörssiyhtiöiden tietoturvaa valvova yritys on havainnut Venäjältä tulevien tietoturvahyökkäysten kasvaneen voimakkaasti. Venäjää yleisemmin suomalaisiin järjestelmiin yritetään yleensä tunkeutua muualta, esimerkiksi Kiinasta.

Suomalaisen tietoturvayhtiö Silverskin Information Securityn mukaan tietoturvahyökkäykset Venäjältä Suomeen kaksinkertaistuivat tavanomaisesta maaliskuun lopun aikana.

Yhtiön toimitusjohtajan Mikko S. Niemelän mukaan yritys valvoo suomalaisten huoltovarmuuteen liittyvien toimijoiden ja pörssiyhtiöiden tilaa ja hyökkäysten kasvu näkyy sen järjestelmistä. Niemelän mukaan kasvua on nimenomaan yksinkertaisissa hyökkäyksissä verkon harmaalla alueella, jossa eri toimijat pyrkivät löytämään haavoittuvuuksia tietojärjestelmistä.

- Jos halutaan lisätä hyökkäysten määrää, niin ne ovat aina yksinkertaisempia kolkuttelijoita, esimerkiksi saastuneita tietokoneita, joilla yritetään tunkeutua järjestelmiin, sanoo Niemelä.

Niemelä kuvaa lisääntyneitä hyökkäyksiä bulkkitavaraksi, jota on helppo mitata. Todella vaarallisia hyökkäyksiä olisi vaikeampi havaita, koska ne ovat hienostuneempia ja peitelty vähemmän näkyviksi, sanoo Niemelä.

Niemelän mukaan silmiinpistävää on, että hyökkäykset ovat nyt lisääntyneet erityisesti Venäjältä, kun ne yleensä tulevat muualta, esimerkiksi Kiinan suunnalta.

.
.