Matematiikan koe ja ryhmähaastattelu – kesätyöhaastattelujen vaatimustaso kasvaa

Kamppailu kesätyöpaikoista alkaa olla loppusuoralla. Kun hakijamäärät ovat suuria, myös työnantajat ovat tehostaneet rekrytointiaan. Yhä useampi kesätyönhakija testataan ryhmähaastatteluilla tai erillisillä kokeilla.

Kotimaa
Tatu Tuomela
Ryhmähaastattelu on erittäin hyvä mahdollisuus näyttää kykynsä, sanoo SAK:n nuorisosihteeri Tatu Tuomela.Yle

Yhä useampi työnantaja on ottanut perusteellisemmat keinot käyttöön kesätyöntekijöiden rekrytoinnissa. Pelkkä kahdenkeskeinen työhaastattelu ei välttämättä enää riitä, vaan monet työnantajat suosivat ryhmähaastatteluja ja erilaisia tehtäviä.

Ikean haastatteluihin kutsutut saivat ennakkotehtävän, joka piti suorittaa ennen työhaastattelua.

– Voidaan esimerkiksi pyytää, että hakija käy ennen haastattelua meidän tavaratalossa ja annetaan tällainen ennakkotehtävä. Se voi olla esimerkiksi, että kuinka hakija kokee meidän asiakaspalvelun. Sitä käydään myöhemmin lävitse haastattelutilanteessa, kertoo Ikean rekrytointi- ja hyvinvointipäällikkö Petra Casagrande.

Varsinainen työhaastattelu koostui englannin ja matematiikan tehtävistä, ryhmähaastattelusta sekä yksilöhaastattelusta, kertoo haastattelussa ollut lukiolainen Paula Ristolainen.

– Se tuntui aika haastavalta. Siellä piti tosissaan tsempata, se ei ollut mikään 15 minuutin pikahaastattelu. Kaikki olivat siellä tosissaan.

Ikean paria sataa kesätyöpaikkaa tavoitteli reilut 4 000 hakijaa.

Ryhmähaastattelu nopeuttaa rekrytointia

Helsingin kaupunki palkkaa kesäksi noin 4 000 kesätyöntekijää. Hakijoita on moninkertainen määrä. Esimerkiksi sosiaali- ja terveysvirastossa turvaudutaan ryhmähaastatteluihin hakijasuman purkamiseksi.

– Suurin syy ryhmähaastatteluille on se, että saadaan rekrytointiprosessia vietyä tehokkaasti eteenpäin. Yksilöhaastattelujen kanssa prosessiin menisi yksinkertaisesti liian kauan, sanoo Helsingin rekrytointipäällikkö Riitta Hellman.

Parhaimmillaan ryhmähaastattelussa pääsee näyttämään sellaisia taitoja ja ominaisuuksia, jotka eivät tavallisessa haastattelussa välity.

– Siinä saa erilaisia sosiaalisia taitoja tuotua hyvin esille. Miten toimii ryhmässä? Miten suuntautuu ulospäin? Se on erittäin hyvä mahdollisuus näyttää kykynsä haastattelutilanteessa, sanoo SAK:n nuorisosihteeri Tatu Tuomela.

Tuomelan ja Ikean Casagranden vinkki ryhmähaastatteluun on yksinkertainen: ole oma itsesi.

Valtaosa isojen yritysten ja kuntien kesätyöpaikoista on jo jaettu. SAK:n Tuomelan mukaan suoraan yrityksistä kyselemällä voi kuitenkin vielä löytyä kesätyö.