1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Porttikielto voi rapsahtaa myös ruokakauppaan

Ravintolat myöntävät porttikieltoja asiakkailleen melko usein, mutta harva tietää, että porttikielto voi rapsahtaa myös esimerkiksi ruokakauppaan. Kauppa voi itse määritellä omat pelisääntönsä ja niitä on syytä noudattaa. Kovin helposti ovia ei kuitenkaan asiakkailta suljeta.

Kotimaan uutiset
Ruokaostoksia kaupan kassalla.
Yle

Maidon ostaminen lähikaupasta ei jokaiselta asiakkaalta onnistu. Kaupan ovet voivat nimittäin pysyä kiinni, mikäli asiakkaan käytöstavat eivät miellytä kauppiasta. Porttikiellon antaminen asiakkaille on kuitenkin hyvin harvinaista, kertoo market- ja tavaratalokaupan toimialajohtaja Jussi Kaartinen Satakunnan Osuuskaupasta.

– Kauppaan voidaan antaa pääsykielto, jos henkilö syyllistyy toistuvaan häiriökäyttäytymiseen tai johonkin rikokseen. Ensisijaisesti pyrimme selvittämään asian puhumalla, mutta jos asiaa ei sillä saada järjestykseen, niin asiakkaalle voidaan määrätä väliaikainen pääsykielto, Kaartinen toteaa.

Omaa valvontaa poliisin ohella

Kaartisen mukaan porttikiellot kestävät yleensä kuukaudesta muutamaan kuukauteen. Asiakas on jälleen tervetullut liikkeeseen, kun hän osaa käyttäytyä.

– Pääsykiellolla pyritään turvaamaan henkilöstön ja asiakkaiden turvallisuus sekä suojaamaan omaisuutta. Rikostapauksissa otamme yhteyttä poliisiin, mutta muuten hoidamme tilanteen oman valvontajärjestelmämme kautta, Kaartinen kertoo.

Lue seuraavaksi