WSJ: Bitcoin-välittäjä Mt. Gox pyytänyt yhtiön purkamista

Virtuaalirahavälittäjä haettiin konkurssiin viime kuussa. Talouslehden lähteiden mukaan toiminnan jatkaminen ei olisi realistista.

Ulkomaat
Bitcoin-välittäjä Mt. Goxin toimisto Tokiossa.
Bitcoin-välittäjä Mt. Goxin toimisto Tokiossa.Kimimasa Mayama / EPA

Entinen virtuaalivaluuttavälittäjä Mt.Gox on luopunut suunnitelmista jatkaa toimintaansa, kertoo talouslehti Wall Street Journal (siirryt toiseen palveluun). Lehden tietojen mukaan Mt. Gox on pyytänyt tokiolaista oikeutta antamaan sille luvan purkaa yhtiö. Lehti kertoo lähteidensä olevan asiaa tuntevia tahoja. Lähteiden mukaan syynä purkuhaluun on realististen suunnitelmien puute.

Mt. Gox oli maailman suurin bitcoin-välittäjä. Se haettiin konkurssiin Japanissa maaliskuussa. Yhtiö kertoi menettäneensä mahdollisesti 850 000 bitcoinia tietomurron vuoksi. Menetyksen arvo on nykykurssilla noin 454 miljoonaa dollaria eli noin 328 miljoonaa euroa. Sittemmin yhtiö on kertonut löytäneensä kadotetuista bitcoineista noin 200 000.

Mt. Goxin asianajajat eivät ole kommentoineet Wall Street Journalin uutista. Aiemmin tällä viikolla asianajajat kertoivat, että yhtiön toimitusjohtaja Mark Karpeles ei matkusta Yhdysvaltoihin. Häntä odotettiin sinne vastaamaan kysymyksiin koskien bitcoin-välittäjän konkurssia.

Lähteet: Reuters

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus