Lumipula kuritti Lahden hiihtoseuraa – toiminnanjohtajasta luovutaan

Vähäluminen talvi rokottaa ankarasti Lahden hiihtoseuraa. Tappiolle ajautunut LHS etsii säästöjä muun muassa lakkauttamalla toiminnanjohtajan toimen. Vuoden 2017 hiihdon MM-kilpailuihin LHS:n talousahdinko ei vaikuta, sillä järjestelyistä vastaa seuran toiminnasta erillinen kisaorganisaatio.

urheilu
Hiihtäjiä harjoittelemassa Salpausselän kisoissa.
Yle

Muun muassa Salpausselän kilpailujen alhainen yleisömäärä ja vähäluminen talvi ovat pakottaneet Lahden hiihtoseuran säästökuurille.

Lahden hiihtoseura onkin käynnistänyt sopeuttamistoimet talouden elvyttämiseksi. Johtokunta on päättänyt, että tuotannollisista ja taloudellisista syistä toiminnanjohtajasta luovutaan.

LHS:n toiminnanjohtaja Mika Bonon tehtävät päättyvät toukokuun puolivälissä. Johtokunnan puheenjohtaja Juha Viljamaan mukaan uutta toiminnanjohtajaa ei palkata. Säästöä tulee myös nuorten mäkivalmentajan määräaikaisen työpestin päättymisestä kesällä. Pohdinnassa on lisäksi toimintojen uudelleenorganuisointi.

Johtokunnan puheenjohtaja Juha Viljamaa sanoo, että talousahdinko ei vaikuta vuoden 2017 hiihdon MM-kilpailuihin, sillä niitä varten on erillinen kisaorganisaatio.

Talousahdinko ei vaikuta vuoden 2017 hiihdon MM-kilpailuihin, sillä niitä varten on erillinen kisaorganisaatio.

Juha Viljamaa

LHS:lle kertyy viime toimintavuodelta sadan tuhannen euron tappiot, jotka johtuvat osaltaan sponsorituottojen merkittävästä pienentymisestä. Sponsorisopimusten arvon ilmoitetaan alentuneen yleisen taloustilanteen seurauksena lähes kolmanneksella. Viime syksynä johtokunta arvioi tilikauden tappion jäävän merkittävästi pienemmäksi.

Salpausselän kilpailujen taloudellinen tulos oli myös pettymys LHS:lle. Voittoa kertyi enää 40 000 euroa, kun vielä kolme vuotta sitten tuotto oli sata tuhatta euroa suurempi. Myös Finlandia-hiihdon tulos jäi odotettua heikommaksi osanottajamäärän vähenemisen takia.