Duudsonit ja Hevisaurus polkaisivat Oulun Superparkin käyntiin - video

Pääsiäiseksi ovensa avaava aktiviteettipuisto tavoittelee sataatuhatta kävijää vuodessa.

Kotimaa
Herra Hevisaurus laskee mäkeä Oulun Superparkissa
Yle Oulun Heidi Hannukainen ja Timo Sipola sukelsivat vaahtomuovimereen duudson-haasteessa.

Oulun Superpark-sisäaktiviteettipuisto avaa ovensa torstaina. Esittelytilaisuuden seremoniamestareina toimivat puistoa ideoineet Duudsonit ja pikkuväen suosiossa oleva lisko-orkesteri Hevisaurus.

Reilun 7 000 neliön puistoon on mahdutettu tekemistä kaikenikäisille. Kaikki toimii käyttäjien omalla lihasenergialla ja perusideana on ollut luoda liikunnallinen leikkipaikka lapsille, perheille ja vaikkapa työyhteisöille.

– Erityisesti haluttiin saada lapset ja nuoret liikkumaan sieltä tietokonepelien ääreltä, tiivistää SuperPark Oulun hallituksen puheenjohtaja Juha Tanskanen.

Vuokatin vastaavan puiston pohjalta rakennetun SuperPark Oulun kävijätavoite on 100 000 asiakasta vuodessa.

Hiki pintaan hauskaa pitäen

Pikavauhtia valmistuneen puiston liikeidea rakentuu lasten liikunnan, perheiden yhteisen ajan, hyvinvoinnin ympärille.

– Etsimme partnereita jotka vetoaisivat kohderyhmään. Duudsonit ja Hevisaurus sopii tähän hyvin. Jatkossakin pyrimme saamaan puiston ympärillä pöhinää näillä hahmoilla, sanoo Tanskanen.

Duudsoneita ei tarvitse kahta kertaa kehottaa kokeilemaan 7000 neliön sisäaktiviteettipuiston erilaisia vekottimia.

– Tämä on mahtava paikka, missä hiki tulee hauskaa pitäen, toteavat Superparkin yhteistyökumppaneiksi alkaneet Duudsonit yhteen ääneen.

Venäläisiä matkanjärjestäjiä kävi täällä jo alkuviikosta tutustumassa toimintaan.

Juha Tanskanen

Oulu miellyttää pikkuväen suosimaa Hevisaurus-ryhmää jo siksikin että täällä tunnetusti tykätään raskaan sarjan musiikista.

– Hä-hää! Nyt pompitaan ja heilutaan, koska se on kaikenikäisten hommaa, hehkuttaa herra Hevisaurus.

Saman katon alle lisätoimijoita syksyllä

Elokuussa vanhaan terminaalihalliin valmistuu lähes toinen mokoma lisätilaa. Saman katon alla aloittavat toimintansa tanssikeskus Citydance, liikuntakeskus Voitto, Pilates Oulu, Oulun kamppailuklubi ja Areena, jolla voi järjestää erilaisia tapahtumia, esimerkiksi konsertteja. Koko kombinaatin neliömäärä tulee olemaan 13 000.

Oulu on tällaisella konseptille hyvä paikka. Oma väkimäärä on kohtuullisen huomattava ja kaupungissa on kysyntää tämänkaltaisille vetovoimatekijöille.

– Venäläisiä matkanjärjestäjiä kävi täällä jo alkuviikosta tutustumassa toimintaan, väläyttää Tanskanen.

Jatkosuunnitelmista Superparkin hallituksen puheenjohtaja on vielä vaitonainen, mutta kovin suuri oraakkeli ei tarvitse olla arvatakseen, että lisää on mitä ilmeisimmin suunnitelmissa sekä Suomeen että myöskin lähiulkomaihin.