1. yle.fi
  2. Uutiset

Lehtipuhaltimilla pöllytetään hiekkaa vastoin määräyksiä

Lehtipuhaltimia on käytetty Joensuussa hiekanpoistoon, vaikka ympäristönsuojelumääräykset kieltävät toiminnan asemakaava-alueilla.

Kotimaan uutiset
Lehtipuhallin puhaltaa myös lehdet
Lehtipuhallin alkuperäisessä tehtävässään.Hillevi Antikainen / Yle

Joensuussa ympäristönsuojeluun on tullut tänä keväänä ilmoituksia siitä, että lehtipuhaltimia on käytetty hiekanpoistoon.

Kaupunki muistuttaa asukkaita ympäristönsuojelumääräyksistä, joiden mukaan: "Lehtipuhaltimien käyttö asemakaava-alueilla hiekoitushiekan poistamiseen ja sellaiseen roskien poistamiseen joka aiheuttaa pölyämistä on kielletty. Kevätsiivouksen yhteydessä sekä hiekan että lehtien poistaminen puhaltamalla on kielletty.”

Talonhoitofirmoissa asia on yleensä tiedossa, mutta kun henkilöstön vaihtuvuutta on, niin perehdyttäminen saattaa unohtua

Jari Leinonen

- Määräys on ollut voimassa kymmenisen vuotta. Useita vuosia on mennyt, ettei ilmoituksia ole tullut, mutta tänä keväänä niitä on tullut useampia. Talonhoitofirmoissa asia on yleensä tiedossa, mutta kun henkilöstön vaihtuvuutta on, niin perehdyttäminen saattaa unohtua, ympäristönsuojelupäälliikkö Jari Leinonen sanoo.

Kaupunki haluaa muistuttaa määräyksen tärkeydestä, koska kevät on muutenkin pölyisää aikaa. Siitepölykausikin on pääsemässä vauhtiin. Joensuun kaupunki siivoaa parhaillaan katuja pölystä asuinalueilla.

Lue seuraavaksi