1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Anonyymista työnhausta hyviä kokemuksia – Espoo kokeilee uudestaan

Espoo kokeilee uudestaan nimetöntä työnhakua. Ensimmäisen kerran Espoossa kokeiltiin anonyymia työnhakua viime syksynä. Myös Helsinkissä on kokeiltu nimetöntä työnhakua hyvin tuloksin.

Kotimaan uutiset
Kyltti te-toimistossa
YLE / Susanna Pekkarinen

Espoo kokeilee uudestaan nimetöntä työnhakua. Torstaina alkavassa haussa etsitään nuorisopalveluihin nuorisonohjaajaa ja johtavaa nuorisonohjaajaa.

Nimettömässä työnhaussa esimies tekee haastattelupäätökset tietämättä esimerkiksi hakijoiden nimiä, sukupuolta ja syntymäpaikkaa. Anonyymiyden on todettu hyödyttävän muun muassa etnisiä vähemmistöjä.

Espoossa on koettu kuitenkin, että anonyymi työnhaku tuotti runsaasti ylimääräistä työtä sellaisissa työpaikkahauissa, joihin tuli paljon hakemuksia.

Espoon kaupunki kokeili nimetöntä työnhakua ensimmäisen kerran toissa syksynä kaupunginkirjaston kirjastopalvelujen aluejohtajan haussa.

Anonyymiä työnhakua on kokeiltu esimerkiksi Helsingissä, jossa haettiin viime keväänä nimettömänä nuorisoasiainkeskuksen projektipäällikköä.

Monessa kaupungissa on tehty valtuustoaloitteita nimettömään työnhakuun siirtymisestä. Käytäntöä on toivottu esimerkiksi Tuusulaan, Tampereelle ja Kuopioon.

Lue seuraavaksi