1. yle.fi
  2. Uutiset

Järvisen suksien valmistus alkaa Kiteellä

Suksien valmistus alkaa Harri Kirvesniemen luotsaamalla KSF Sportin tehtaalla. Kiteellä valmistetaan myös Yoko-merkkisiä suksia.

Kotimaan uutiset
Suksia Karhun tehtaalla Kiteellä.
Suksia tehtaalla Kiteellä.Ari Haimakainen / Yle

KSF Sport ja ja Järvisen tuotemerkin omistaja Tuomo Järvinen solmivat pitkäaikaisen sopimuksen Järvisen tuotemerkin käytöstä maastohiihtotuotteissa.

Järvinen oli vuosikymmenten ajan maailman johtava suksivalmistaja. Järvisen tuotemerkin omistaja Tuomo Järvinen on tehnyt pitkän elämänuran suksien parissa. Hän on erittäin tyytyväinen syntyneeseen ratkaisuun.

– On hienoa, että alkavan yhteistyön ansiosta perinteinen Järvisen tuotemerkki on löytänyt hyvän kodin. Erityisen ilahtunut olen siitä, että tärkeimmät suksimallit valmistetaan Suomessa, Järvinen sanoo lehdistötiedotteessa.

Kirvesniemi: Tämä luo työpaikkoja

Kiteen suksitehtaassa toimiva KSF Sport Oy tuli menneenä talvena markkinoille Yoko-tuotemerkillä valmistetuilla suksilla ja hiihtokengillä.

KSF Sport Oy:n toimitusjohtaja Harri Kirvesniemi pitää syntynyttä sopimusta merkittävänä vahvuutena Kiteen suksitehtaalle.

– Meillä on kaksi vahvaa suomalaista tuotemerkkiä – moderni Yoko ja perinteinen Järvinen, jotka molemmat ovat tunnettuja niin kotimaassa kuin vientimarkkinoilla. Ne täydentävät toisiaan erinomaisesti ja luovat jatkossa Kiteelle lisää työpaikkoja, Kirvesniemi toteaa tiedotteessa.

Hiihtosuksia on valmistettu Kiteellä jo neljän vuosikymmenen ajan.

Lue seuraavaksi