1. yle.fi
  2. Uutiset

Harri Kirvesniemi: Nyt näyttää hyvältä

Kiteeläisen suksitehdas KSF Sport Oy:n toimitusjohtaja Harri Kirvesniemi iloitsee suksimerkki Järvisen kanssa tehdystä sopimuksesta. Uusi suksimerkki tietää tehtaalle lukuisia uusia työpaikkoja tuleville vuosille.

Kotimaan uutiset
Harri Kirvesniemi.
Esa Huuhko / Yle

Järvisen ja KSF Sportin tostaina julkaisema sopimus on viiden vuoden mittainen ja se uusiutuu automaattisesti, jos ongelmia ei ilmene.

Uusi suksimerkki tietää myös lisätyötä 27 henkilöä työllistävälle tehtaalle. Tuotannon puolella on tällä hetkellä 16 työntekijää.

Myynnissä toivomme 30 prosentin nousua.

Harri Kirvesniemi

– Myynnissä toivomme 30 prosentin nousua. Viime talvena emme ihan ehtineet täydennyskauppaan, mutta ensi kaudella satsaamme siihen. Uusien työntekijöiden kannalta merkittävä asia on tietenkin se, ettei enää tule montaa näin heikkoa talvea, Harri Kirvesniemi sanoo.

"Järvisiä" tehdään aluksi muutamia tuhansia

Yoko-merkkistä suksea valmistettiin Kiteellä viime kaudella noin 20 000 paria. "Järvisiä" valmistetaan tulevalle kaudella muutamia tuhansia. Monille suomalaisille suksimerkki on jo itsessään käsite.

– Moni on Suomessa pidemmän aikaa harmitellut Järvisten uupumista. Tämän lisäksi merkillä on kysyntää Venäjällä, Baltian maissa ja Keski-Euroopassa. Venäjä voi olla tulevaisuudessa merkittävä vientisuunta, Kirvesniemi uumoilee.

Järvisen metsäsuksimallia on valmistettu viime vuosina pieniä määriä Hollolassa. Kiteen tehtaalla aloitetaan nyt Järvisen Optigrip-pitopohjasuksien valmistus.

Kirvesniemen mukaan tehtaan tilanne näyttää nyt valoisalta. Rahoittajat ovat vakuuttuneet toiminnan kannattavuudesta.

- Omistajat ovat olleet tiiviisti mukana rahoittamassa ja ensimmäisen vuoden jälkeen olemme saaneet voitettua heidän luottamuksen. Nyt näyttää hyvältä, että päästään tekemään täysillä töitä ja keskittymään tulevaan.

Lue seuraavaksi