Pääsiäinen korkkaa golfkauden - harrastus vetää Ypäjälle roppakaupalla matkailijoita

Golfmatkailu on selvästi herännyt Ypäjällä. Pikkuinen maalaiskunta tunnetaan erityisesti hevosista, mutta nyt myös golffarit ovat löytäneet Ypäjän. Golfmatkailua varten pienessä kirkonkylässä avattiin vastikään myös majatalo, jossa on riittänyt yöpyjiä. Tulevalta kaudelta yrittäjät odottavat paljon, sillä kausi käynnistyy harvinaisen aikaisin- jo pitkäperjantaina.

Kotimaa
Loimijoki Golfin mainoskyltti.
Ville Välimäki / Yle
Golfpalloja viheriöllä.

Pääsiäinen on golfaajille tänä vuonna iloista aikaa: edessä on monta pyhää ja kentät ovat auki harvinaisen aikaisin. Ypäjällä kenttä avataan pitkäperjantaina eli parisen viikkoa normaalia aikaisemmin.

Pienessä Ypäjän kirkonkylässä kausi näkyy selvästi, kun golfaajia piipahtelee Etelä-Suomen kierroksillaan. Loimijoki Golfin toimitusjohtaja Perttu Jaakkola sanoo, että monet pelaajista ovat sellaisia, jotka kiertävät Etelä-Suomen kenttiä.

Monet pelaajista ovat sellaisia, jotka kiertävät Etelä-Suomen kenttiä.

Perttu Jaakkola

– Kaudesta tulee pitkä jo senkin ansiosta, että pääsemme avaamaan ajoissa. Keväällähän keli houkuttelee ulkoilemaan pitkän, kylmän talven jälkeen. Ja silloin kun lähdetään ajoissa liikkeelle, niin ruvetaan miettimään myös uutta lajia ajoissa. Uskonkin, että kävijämäärät tulevat nousemaan eli odotamme kesästä kaikkien aikojen parasta.

Golfista riittää puhuttavaa

Kun kenttä kerran vetää golfmatkaajia, päätti Minna Ala-Koski napata omansa matkailueuroista ja rakentaa Ypäjälle majatalon. Yöpyjät ovat usein pariskuntia, jotka kiertävät kenttiä. Majatalo on pääsiäisajan täynnä asiakkaita ja golfbäggejä. Villa Emilian emäntä Minna Ala-Koski sanoo, että golf on talossa aina päivän puheenaihe.

– Meillä puhutaan siitä, miten kierros on mennyt, miltä sää näyttää tänä aamuna, minkälainen golfkierros mahdollisesti tulee olemaan. Paljon puhutaan golfista.

Tottakai golfari tykkää siitä, että toinen on kiinnostunut hänen kierroksistaan.

Minna Ala-Koski

– Ehkä on hyvä, että olen itsekin vähän pelannut golfia, niin sitten osaan itse kyselläkin lajista. Tottakai golfari tykkää siitä, että toinen on kiinnostunut hänen kierroksistaan ja hänen pelistään tai ehkä jostakin hänen ongelmalyönnistään. Golf on täällä yhdistävä tekijä.

Muutaman tuhannen asukkaan Ypäjällä käy vuosittain jo 120 000 matkailijaa.