Villiintynyt tuulivoimala sulki Reposaaren sillan Porissa

Porin Reposaaren silta on suljettu liikenteeltä. Päivystävän palomestarin mukaan sillan vieressä oleva tuulivoimala pyöri normaalia voimakkaammin ja siitä lensi kappaleita sillalle. Tuulivoimala on nyt pysäytetty, mutta tilanne ei ole vielä täysin hallinnassa.

Kotimaa
Tuulimylly sinistä taivasta vasten
Laura Holappa / Yle

Reposaarenmaantien silta on suljettu liikenteeltä toistaiseksi Porissa. Sillan vieressä oleva viallinen tuulivoimala aiheuttaa vaaraa liikenteelle. Päivystävän palomestarin Tomi Anttilan mukaan tuulivoimala on saatu sammutettua, mutta siipiä yritetään vielä vakauttaa. Tielle saattaa edelleen lentää palasia siivistä, joten vaara ei ole vielä ohi.

Suomen Hyötytuuli Oy:n toimitusjohtajan Toni Sulameren mukaan kyseessä on noin 15 vuotta vanha tuulivoimala. Vian syytä hän ei osaa tässä vaiheessa arvioida. Paikalla tuulee tänään hyvin voimakkaasti.

Reposaaren pengertien vieressä kulkeva 110kv:n sähkölinja pidetään suljettuna, kunnes tilanne on turvallinen. Kaikki Hyötytuulen omistamat pengertien tuulivoimalat ja Reposaaren tuulivoimala pidetään suljettuna toistaiseiksi.

Tilanteen kestoa on vaikea arvioida, mutta Reposaarenmaantien sillan uskotaan aukeavan liikenteelle vasta illalla. Reposaareen pääsee sillä välin Pohjoista satamatietä pitkin.