Vox Europae -kuorolaisten lapsista koottiin uusi eurooppalainen nuorisokuoro

Uusi kansainvälinen nuorisokuoro YES Voices harjoittelee parhaillaan Seinäjoella. Kuorolaisten vanhemmat lauloivat eurooppalaisessa Vox Europae -kuorossa ja nyt jälkikasvu on saanut oman kuoronsa. Kuoron ensiesiintyminen on pääsiäisenä Seinäjoella.

musiikki
Uusi eurooppalainen YES Voices -nuorisokuoro on koolla Seinäjoella kuoronjohtajineen.
Uusi eurooppalainen YES Voices -nuorisokuoro on koolla Seinäjoella kuoronjohtajineen. Johanna Manu/Yle

Vox Europae -kuoro perustettiin 1980-luvun alussa. Kuorossa lauloi tuolloin nuoria useista Euroopan maista. Vox Europae on olemassa ja laulaa edelleen. Myös sen laulajat ovat samoja kuin ennen – tosin hitusen vanhempia.

Vox Europae -laulajien lauluharrastus saa nyt jatkoa kuorolaisten lapsista ja näiden ystävistä perustetussa kansainvälisessa nuorisokuorossa.

– Ajatus lähti pari vuotta sitten siitä, että totesimme monen Vox Europae -kuorolaisten lapsista laulavan. On siis aika luonnollista, että perustetaan second generations -kuoro, naurahtaa Hanne Orrenmaa, voxeuropaelainen itsekin ja uuden nuorisokuoron perustaja.

– Laulajia tässä YES Voices -kuorossa on seitsemästä maasta ja keski-ikä varmaankin noin 15 vuotta, Orrenmaa sanoo.

Ystävyys edellä

Hanne Orrenmaa kertoo aloittaneensa Vox Europae -kuorossa 19-vuotiaana. Hän muistaa ystävyyssuhteiden luomisen olleen kuorossa vähintään yhtä tärkeätä kuin laulamisen. Sama ajatus kantaa YES Voicesia.

YES Voices -nuorisokuoron uusi tunnus.
YES Voices -nuorisokuoron uusi tunnus.Johanna Manu/Yle

– Me emme ole asettaneet tälle kuorolle kovin suuria taiteellisia tavoitteita. Tämä on kansainvälinen porukka, joka tutustuu toisiinsa, pitää hauskaa ja on yhdessä. Ilokseni huomaan, että tuolla nuoret nytkin pärpättävät, Orrenmaa toteaa.

YES Voices on kokoontunut Seinäjoelle pääsiäiseksi ensimmäisiin harjoituksiinsa. Tarkoitus on laulaa päivät ja pitää hauskaa seinäjokelaisperheissä illat.

– Minun lisäkseni kuoroa treenaavat virolainen ja hollantilainen kuoronjohtaja. Teemme paljon ei-perinteistä kuoromusiikkia. Rytmejä, tanssia ja näyttämöllisiä juttuja. Poikkitaiteellisuus on se tavoite, Hanne Orrenmaa sanoo.

– Nyt treenataan ja nähtäväksi jää, tuleeko kuorolle jatkossa esiintymisiä tai muita tulevia tapahtumia.

YES Voices esiintyy lauantaina Seinäjoen Lakeuden Ristissä kello 22.