1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Näsinneula avaa näköalatasanteensa vuosien tauon jälkeen

Näköalatasanne suljettiin aikoinaan turvallisuussyistä. Yleisön toiveesta maisemia pääsee ihailemaan sieltä jälleen kesän korvalla. Tasanteella voi tänä kesänä mennä jopa naimisiin.

Kuva: Petri Aaltonen / Yle

Särkänniemen kenttäpäällikkö Miikka Nenonen ei muista tarkkaa vuotta, milloin Näsinneulan näköalatasanne suljettiin. Joka tapauksessa siitä on jo vuosia.

Tasanne jouduttiin sulkemaan, sillä jotkut näköalapaikalla vierailleista pudottelivat tornista esineitä. Nenonen muistuttaa, että pienikin tavara Näsinneulasta viskaistuna saattaa olla hyvin vaarallinen. Jos kovaa vauhtia putoava esine osuu ohikulkijaan, se voi aiheuttaa pahaakin jälkeä.

Nyt aika on kypsynyt näköalatasanteen avaamiseksi uudelleen. Toiveet ovat tulleet yleisön suunnalta.

– Olemme lisänneet näköalatasanteelle kameroita ja muuta valvontaa.

Nenonen muistuttaa, että Näsinneulasta ei edelleenkään pidä mennä heittelemään mitään. Näköalatasanne avautunee touko-kesäkuun vaihteessa.

Vihkipareja liikkeellä

Näköalatasanteella on mahdollista mennä ensi kesänä myös naimisiin. Särkänniemi on varannut kaksi lauantaipäivää, jolloin on mahdollista järjestää vihkiäiset Särkänniemen eri kohteissa. Yksi niistä on näköalatasanne.

Myös Huvimaja-karusellissa tai Delfinaariossa on tarjolla hieman erikoisempi vihkimispaikka. Hääpäiviksi on varattu 7. ja 14. kesäkuuta. Lisäksi yhdellä parilla on mahdollisuus viettää juhannushäitä Koiramäellä.

– Karusellissa voidaan vihkiä kaksi paria päivää kohden, Näsinneulassa kuusi, mutta Delfinaariossa vain yksi pari päivää kohden, Miikka Nenonen kertoo.

Nenonen lupaa, että Huvimaja pyörii vihkimisen ajan ja Delfinaariossa delfiinit ovat paikalla.

– Todistajiksi niistä ei kuitenkaan taida olla, Nenonen nauraa.