1. yle.fi
  2. Uutiset

Keuruu havittelee veneteollisuutta

Keuruulla uskotaan, että Varissaaren teollisuushallissa olisi potentiaalia venealan teollisuusyrityksen toimitilaksi.

Keuruu
Keuruun taajaman liikennemerkki
Yle Keski-Suomi

Keuruun kaupungin ja maakuntaliiton työllisyyshanke selvittää veneteollisuuden mahdollisuuksia paikkakunnalla. Keuruulla uskotaan, että aiemmin puuteollisuuden käytössä olleeseen Varissaaren teollisuushalliin voitaisiin saada venealan yritystoimintaa ja sitä kautta jopa puolensataa työpaikkaa.

– Nyt selvitetään avaus siitä, että voisiko Keuruun keskustaajamassa sijaitsevassa Varissaaren hallissa sijaita venealan runko- ja komponenttituotantoa. Tälläinen yritys voisi tuoda meille 40–50 työpaikkaa, kertoo Invest in Keuruu Työ -hankkeen projektipäällikkö Nea Kontoniemi.

– Idea venealan tuotannon keskittämisestä ei ole uusi, eikä se ole Keuruulla keksitty, eli ajatus pohjautuu ihan VTT:n, Tekesin ja venealan toimijoiden tutkimukseen. He katsovat, että veneteollisuuden kilpailukykyä voitaisiin turvata ja työpaikkojen määrää kasvattaa keskittämällä tuotantoa isompiin yksiköihin ja hyödyntämällä uutta tuotantotekniikkaa, Kontoniemi sanoo.

Selvitys on tarkoitus saada liikkeelle nopealla aikataululla. Keuruun tarvitsee kipeästi uusia työpaikkoja edessä olevan pioneerirykmentin laukkauttamisen vuoksi.

– Tarkoitus on, että nyt käydään läpi ne konkreettiset hyödyt, mitä tästä venealan yrityksille tulisi. Samalla katsotaan, löytyykö kiinnostuneita venevalmistajia ja käydään läpi Keuruun seudun yritykset, jotka voisivat joko veturiyrityksinä tai alihankkijoina auttaa tätä asiaa, Kontoniemi summaa.

Lue seuraavaksi