Eurovaalit 2014: Tutustu ehdokkaaseesi videotentissä Ylen vaalikoneessa

Ylen uudistuneessa eurovaalikoneessa voit katsella ehdokkaasi neljän minuutin pituisen pikatentin.

politiikka

Yle käsittelee eurovaaleja ohjelmistossaan laajemmin kuin koskaan aiemmin. Kiiinnostavaa uutta vaalisisältöä löytyy erityisesti verkosta.

Kaikille 251 ehdokkaalle on järjestetty neljän minuutin pituinen videotentti, joka on liitetty Ylen vaalikoneen ehdokasprofiiliin. Uudistunut vaalikone avautuu yleisölle toukokuussa.

Kyseessä on maailman ensimmäinen verkon kautta katsottava vaalitenttipalvelu, joka on käytettävissä verkossa niin tietokoneilla, tableteilla kuin älypuhelimilla. Pikatenttien vastauksia käytetään Ylen television ja radion vaaliohjelmissa.

Aiempaa helppokäyttöisemmästä vaalikoneesta saa tuloksia jo vastaamisen aikana.

Vaalikoneen lisäksi Yle lähettää kaikki tutut vaalien ennakko-ohjelmat, puheenjohtajien yhteistentit ja vaali-illan tulospalvelulähetyksen sekä suomeksi että ruotsiksi.

Eduskuntapuolueiden puheenjohtajien yhteistentti nähdään suomeksi 22.4 TV1-kanavalla ja ruotsiksi 24.4 Yle Fem-kanavalla. Pienpuolueiden puheenjohtajatentti nähdään vaaliviikolla 20.5.

Jokaisen eduskuntapuolueen EU-politiikan arviointiin omistetaan yksi teemapäivä 5.5 lähtien.

Kunkin puolueen ja ja sen eurooppalaisen viiteryhmän politiikkaa tarkastellaan kriittisesti päivän aikana Ylen radio- ja televisio-ohjelmissa. Jokainen päivä huipentuu puolueen puheenjohtajan tenttiin televisiossa.

Eurovaalien pääkanavat ovat TV1 ja Radio Suomi. Valtakunnaliisen ohjelmiston lisäksi myös alueelliset palvelut käsittelevät EU-kysymyksiä ennen vaaleja.

Mikäli et ehdi seurata kiinnostavaa vaaliohjelmaa suorana, kaikki Ylen vaaliohjelmatarjonta on nähtävissä ja kuultavissa Yle Areenassa.

Vaalit löytyvät Ylen verkkosivuilta osoitteesta: yle.fi/vaalit ja svenska.yle.fi/val.