Lehti: Toblerone-patukalla aseistautunut suomalaismies oikeudessa Hongkongissa kaappausyrityksestä epäiltynä

Lentohenkilökunnan mukaan mies oli heilutellut isoa Toblerone-patukkaa kuin miekkaa ja väittänyt, että koneessa on pommi, kertoo hongkongilainen South China Morning Post. Tapausta käsiteltiin oikeudessa Kiinan Hongkongissa torstaina.

Ulkomaat

Toblerone-suklaapatukalla aseistautuneen suomalaismiehen epäillään yrittäneen kaapata Amsterdamista Hongkongiin matkalla olleen lentokoneen 14. helmikuuta. Tapauksesta kertoi perjantaina hongkongilaislehti South China Morning Post.

Mies pidätettiin koneen laskeuduttua Hongkongiin. Oikeudenkäynti jatkuu Hongkongissa ensi keskiviikkona.

23-vuotias suomalaismies ilmoitti lentohenkilökunnalle kaappaavansa hongkongilaisen Cathay Pacific -lentoyhtiön koneen ja vaati konetta lentämään Venäjän Sotšiin, jotta hän pääsisi seuraamaan talviolympialaisia, lehti kertoo.

Tapauksen oikeuskäsittelyssä Hongkongissa torstaina suomalaismies kiisti tehneensä lennolla väitteitä pommin olemassaolosta. Mies kertoi vain pilailleensa matkustajia hauskuuttaakseen ja sanoi, ettei ollut tosissaan uhkaustensa kanssa.

Lentohenkilökunta kertoi oikeudessa, että mies oli käärinyt päänsä ympärille kaksi turistiluokan peittoa ja pukenut yhden peiton viitaksi selkäänsä. Kädessään mies piteli isoa Toblerone-patukkaa kuin miekkaa.

Henkilökunnan mukaan suomalaismies ei ollut väkivaltainen, mutta heilutteli Toblerone-patukkaa puhuessaan.

Mies oli vaatinut päästä koneen ohjaamoon. Henkilökunnan jäsenen mukaan aluksi oli vaikuttanut siltä, että mies aikoi kaapata koneen, mutta lopulta mies oli noudattanut henkilökunnan ohjeita ja palannut istumapaikalleen turistiluokkaan.

Lentokoneen henkilökunta ei ryhtynyt etsimään koneesta pommia. Noin tunti välikohtauksen jälkeen koneen kapteeni ohjeisti henkilökuntaa laittamaan miehen käsirautoihin.

KORJAUS 18.4. klo 21: Otsikkoa ja ensimmäistä kappaletta korjattu, muutettu "kaappausta yrittäneen" -> "kaappausyrityksestä epäillyn" sekä lisätty tieto oikeudenkäynnistä.

Lähteet: Yle Uutiset, Reuters