1. yle.fi
  2. Uutiset

Työpaikoilla ei osata puuttua häirintään

Etelä-Suomen aluehallintoviraston mukaan monilla työpaikoilla on periaatteessa hyvät käytännöt häirinnän varalle, mutta niiden mukaan ei osata käytännössä toimia. Virastoon tuli viime vuonna lähes 400 yhteydenottoa häirinnästä. Useimmissa tapauksissa työntekijä koki esimiehen tai työnantajan toiminnan häirinnäksi.

Kotimaan uutiset
Henkilö käyttää tietokonetta.
Hollantiin pyrkiviltä testataan suullista hollannin taitoa ja kykyä ymmärtää kirjoitettua hollantia. Yle

Monilta työpaikoilta puuttuu Etelä-Suomen aluehallintoviraston mukaan osaamista häirintätapausten käsittelyssä. Yhä useammilla työpaikoilla on periaatteessa hyvät käytännöt häirinnän varalle. Niitä ei kuitenkaan osata todellisissa tilanteissa soveltaa käytäntöön.

Viime vuonna Etelä-Suomen aluehallintovirastoon tuli lähes 400 häirintään tai epäasialliseen kohteluun liittyvää yhteydenottoa. Niistä 50 johti jatkotoimiin. Yhteydenottojen määrä vaihtelee vuosittain jonkin verran. Viime vuonna niitä oli hieman toissavuotta vähemmän. Työturvallisuuslaissa häirintä ovat luonteeltaan jatkuvaa, ja se voi vaarantaa työntekijän terveyden.

Useimmiten yhteydenotot liittyivät siihen, että työntekijä koki esimiehen tai työnantajan toiminnan häirinnäksi. Työsuojeluinsinööri Irmeli Kurikka Etelä-Suomen aluehallintovirastosta kertoo, että häirintätapausten kirjo on hyvin laaja.

- Ne voivat olla monentyyppisiä. Yleensä ne ovat esimiehen huonoa käytöstä tai työhön liittyvää arvostelua, tarkkailua ja seurantaa. Ne voivat olla palvelussuhteen ehtoihin ja työnkuvaan liittyviä ristiriitatilanteita.

Etelä-Suomen aluehallintovirastoon tulleista yhteydenotoista hyvin harvat liittyivät seksuaaliseen häirintään. Siitä tehdään yleensä ilmoitus suoraan poliisille. Jonkin verran tuli yhteydenottoja syrjinnästä, jolla oli etninen perusta.

Työnantajan tehtävänä on ratkaista häirintätapaukset. Jos työnantaja ei puutu häirintään, työntekijä voi ottaa yhteyttä työsuojeluviranomaiseen.

Lue seuraavaksi