Suomen korkein johto juhlistaa kansallista veteraanipäivää Mikkelissä

Kansallisen veteraanipäivän pääjuhla Mikkelissä saa korkean vieraan. Tasavallan presidentin kanslia on juuri vahvistanut, että tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio osallistuvat sunnuntaiseen tilaisuuteen. Juhlaan saapuu myös pääministeri Jyrki Katainen

Presidentti Sauli Niinistö ja Jenni Haukio. Kuva: Yle

– Kansallisen veteraanipäivän valtakunnallinen pääjuhlahan on valtiollinen juhlapäivä ja juhlatapahtuma.  Lähtökohtaisesti olemme toivoneet, että presidenttipari osallistuu ja olemme sen ottaneet huomioon. Olemme tietenkin olleet tietoisia, että vahvistus tulee viime metreillä, kertoo projektipäällikkö Pia Puntanen.

Juhlapuhuja sunnuntaisessa juhlassa on Euroopan komission varapuheenjohtaja Olli Rehn. Veteraanin puheenvuoron esittää ylirakennusmestari Tauno Laukkanen .Valtioneuvoston tervehdyksen tuo pääministeri Jyrki Katainen ja puolustusvoimien tervehdyksen puolustusvoimain komentaja Ari Puheloinen.  Mikkelin kaupungin tervehdyksen tuo kaupunginjohtaja Kimmo Mikander.

Juhlaan on vapaa pääsy ja sinne odotetaan noin kahta ja puoltatuhatta vierasta. Juhla Mikkelin jäähallissa alkaa sunnuntaina kello 13. Presidenttiparin läsnäolo korostaa kansallisen veteraanipäivän arvoa ja merkitystä.

– Tietenkin presidenttiparin osallistuminen nostaa tunnelmaa ja juhlan henkeä. Olemme hyvin iloisia, että presidenttipari osallistuu myös tänä vuonna tähän juhlaan. Toivomme, että tällä on sellainen vaikutus, että yleisö lähtee liikkeelle. Tokihan on mukava osallistua samaan juhlaan, jossa tasavallan presidenttikin on, Puntanen sanoo.

Kansallisen veteraanipäivän vietto alkaa jo lauantaina. Viikonlopun aikana juhla on huomioitu eri museoissa sekä kirkoissa. Sunnuntaina Mikkelin torilla on puolustusvoimien kalustonäyttely.