Vuodettu muistio: Nokian matkapuhelinliiketoiminnasta Microsoft Mobile

Nokia vahvistaa, että tällä viikolla toteutuvan Microsoft-kaupan ulkopuolelle jää Nokian Etelä-Korean-tehdas.

Nokia-kaupat

Nokian Devices & Services -yksiköstä tulee Microsoft-kaupan myötä Microsoft Mobile Oy, kertoo Nokia-uutisointiin keskittyvä Nokia Poweruser (siirryt toiseen palveluun) -sivusto viitaten julkisuuteen vuotaneeseen muistioon. Ilmeisesti Nokian hankkijoille lähetetyssä muistiossa kerrotaan, että hankkijoiden sopimukset, jotka nyt ovat voimassa Nokian matkapuhelintoiminnan kanssa, eivät tule muuttumaan. Nokia ei kommentoi mahdollista nimenmuutosta. Microsoft Mobile -nimi rekisteröitiin Suomen kaupparekisteriin viime syksynä, sen jälkeen kun saatiin tieto Nokian matkapuhelinliiketoiminnan myymisestä Microsoftille. Tuolloin rekisteröinnin kerrottiin olevan osa kaupan valmistelua.

Microsoft on jättänyt Nokian eteläkorealaisen tehtaan kaupan ulkopuolelle, kertoo puolestaan Microsoftin edustaja blogitekstissään (siirryt toiseen palveluun). Masanin-tehdas ja sen työntekijät eivät siirry Microsoftille, vahvistetaan Nokian viestinnästä. Tehtaassa on valmistettu älypuhelimia. Nokia arvioi nyt vaihtoehtoja:

– Pyrimme löytämään parhaan mahdollisen ratkaisun henkilöstön kannalta, Nokia kommentoi.

Nokialla on Etelä-Koreassa noin 200 työntekijää.

Nokian matkapuhelintoiminnan siirtymisen Microsoftille on määrä toteutua perjantaina. Nokia ilmoitti syyskuussa myyvänsä matkapuhelintoimintansa Microsoftille. Nokia Solutions and Networks, NSN, jatkaa tietoliikenneverkkoalalla.

Aiemmin on spekuloitu runsaasti Nokian Chennain-tehtaan kohtalolla. Sitä ei esimerkiksi blogitekstissä mainita. Chennain-tehtaan on uumoiltu jäävän Microsoft-kaupan ulkopuolelle, sillä Nokialla ja Intian veroviranomaisilla on edelleen kesken kiista koskien tehtaan veroja.

Eteläkorealaisesta tehtaasta ja mahdollisesta nimenmuutoksesta uutisoi ensimmäisenä Tietokone.fi (siirryt toiseen palveluun)-sivusto.