Viron tv-uutiset: Valelääkärin paperit saa alle 500 eurolla

Viron yleisradioyhtiö lähti kokeilemaan kuinka helposti valelääkärin paperit irtoaa Venäjältä. Tarvittiin yksi puhelu ja noin 470 euroa anestesialääkärin todistukseen.

Kotimaa
Lääkäri kirjoittaa reseptiä.
Tiina Karjalainen / Yle

Viron tv-uutiset, "Aktuaalne kaamera" lähti kokeilemaan kuinka helposti lääkärinpaperit voi ostaa Venäjältä. Toimitus tavoitti puhelimitse valetodistuksia tarjoavia nettisivuston pitäjiä. Toimittaja teeskenteli, että on kiiinnostunut anestesialääkärin todistuksesta.

Papereiden kauppaaja kertoi, että kyseinen todistus on hankittavissa ja maksaisi 23 000 ruplaa. Näin siis nukutuslääkäriksi "pätevöittävän" paperin saa yhdellä puhelinsoitolla ja noin 470 eurolla. Myyjät lupaavat, että todistus on vesileimalla varustettu ja kelpaa kaikkialla Euroopan unionin alueella. Valetodistus luvataan lähettää kuriiritoimituksena tilaajalle.

Viron tv-uutisten venäjän ja viron kieliset toimitukset lähtivät kokeiluun Suomen valelääkäritapausten takia. Myös Virossa on saatu kiinni terveydenhuollossa työskennelleitä valetyöntekijöitä kuten hammasteknikkoja, farmaseutteja ja proviisoreja.

Uutinen Viron yleisradioyhtiön sivuilla (siirryt toiseen palveluun)