1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. luonto

Pantasusi Sakon tarina jää vielä avoimeksi

Itä-Suomen poliisi on keskeyttänyt pantasuteen mahdollisesti kohdistuneen törkeän metsästysrikoksen esitutkinnan. Tutkimuksissa selvisi, että maastosta helmikuussa löydetyt verijäljet kuuluvat pantasusi Sakolle. Rikokseen ei kuitenkaan löytynyt epäiltyä, joten esitutkinta on päätetty tältä erää keskeyttää.

Helmikuussa Tohmajärven ja Joensuun Tuupovaaran alueelta löytyi verijälkiä, jotka ovat varmistuneet kuuluvaksi pantasusi Sakolle. Kyseessä on urossusi, ja verijälkiä oli taltioituna yli kymmenen kilometrin päässä toisistaan.

Esitutkinnassa ei pystytty sulkemaan pois rikoksen mahdollisuutta. Suden tahallinen vahingoittamisyritysksin täyttää törkeän metsästysrikoksen tunnusmerkit. Ketään ei kuitenkaan ole ollut epäiltynä rikoksesta, minkä vuoksi esitutkinta on keskeytetty. Poliisi kaivaa jutun esille, mikäli asiaan tulee lisäselvityksiä.

Poliisi törmäsi pantasuden kulkua selvittäessään Tohmajärvellä laittomaan haaskaan. Haaska oli hevosen ruho, josta ei ollut ilmoitusta. Laittomasta haaskasta seuraa sakkorangaistus.