1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Petri Kejonen

Petri Kejonen: Suomi takaisin Legolandiin!

Legolle kelpaavat suomalaisten eurot, mutta pyhimmästä ei löydy sijaa Suomen ystävällisille äidinkasvoille, kirjoittaa Petri Kejonen blogissaan.

Petri Kejonen. Kuva: Lassi Seppälä / Yle

Suomalaiset lapsiperheet mietiskelevät kesälomakohteita. Käsiäänestys vie monet ruokakunnat Tanskaan, Billundiin. Sieltä löytyy Legoland. Tonneittain legoja, joista on rakennettu aitojen maailmankolkkien pienoismalleja.

Legolandista löytyy palikoista napsuteltu Mount Rushmore, Houstonin avaruuskeskus ja Vapaudenpatsas. Yksityiskohtaisimmin on kuvattu Pohjoismaiden maisemia; Tanskasta, Ruotsista ja Norjasta. Suomesta Legolandiin on päässyt Olavinlinna ja Punkasalmen asema. On päässyt, mutta kaikki on purettu vuosia sitten.

Miksi Suomi ei kelpaa enää Legolandiin? Legolle kelpaavat suomalaisten eurot, mutta pyhimmästä ei löydy sijaa Suomen ystävällisille äidinkasvoille. Suomi on syrjäytetty pohjoismaisesta perheestä. Kuka on painostanut purkamaan Punkasalmen aseman? Tasavaltainen Suomi on potkaistu kuningasperheiden salista porstuan pimeimpään varastoon.

Kuka on painostanut purkamaan Punkasalmen aseman?

Petri Kejonen

Ehdotukseni asiaintilan parantamiseksi on seuraava: viedään suomalaisia legoukkoja Billundiin. Kansoitetaan niilläpari neliöä Legolandista. Taistelulegot vartioivat vallattua sillanpäätä. Vaaditaan alueelle vähintäänkin autonomista asemaa. Vedotaan Sauli Niinistöön, että hän suojelee vallattua aluetta Legolandista. Tarvittaessa vaikka Lego Ninjagoilla.

Puolustusvoimat lennättävät alueelle pioneereja, jotka rakentavat vallatulle alueelle Puijon tornin, Kerimäen kirkon ja ABC-huoltamon. Suomen lippu naksautetaan kirkon torniin. Vakuutettaisiin Venäjälle, että Suomen turvallisuusratkaisut pysyvät ennallaan, vaikka Billundissa pieni pala Isänmaata on Naton viidennen artiklan suojaama.

Petri Kejonen
kirjoittaja on Radion ajankohtaistoiminnan päällikkö