1. yle.fi
  2. Uutiset

Leipomoliike Irene Partaselle löytyi jatkaja

Kuopiolainen torikauppias Jarmo Komulainen osti konkurssiin menneen kalakukkoleipomon. Hän jatkaa tunnetun kuopiolaisen leipomon toimintaa samoissa tiloissa ja samalla nimellä perinteitä kunnioittaen.

talous
Kalakukkoleipomon uusi omistaja Jarmo Komulainen
Sakari Partanen / Yle

Konkurssin tehneelle kalakukkoleipomo Irene Partaselle on löytynyt jatkaja. Leipomon on ostanut kuopiolainen torimyyjänä toimiva Jarmo Komulainen.

Komulainen jatkaa leipomon toimintaa samoissa tiloissa ja samalla nimellä. Tuotevalikoimaa aiotaan hieman päivittää, mutta kalakukot, munkit ja piirakat ovat myös jatkossa leipomon vetonaula.

Muutokset tehdään tietysti perinteitä kunnioittaen.

Jarmo Komulainen

Irene Partasen leipomo on Komulaiselle ennestään tuttu, sillä hän on ollut jo pitkään ostanut merkittävän osan leipomon kalakukoista ja myynyt niitä edelleen eteenpäin.

- Velipojan kanssa ollaan 15 vuotta oltu torikauppiaita ja myyty Irene Partasen kalakukkoja ympäri Suomea syksyt ja talvet. Mietittiin jo aikaisemmin, että vähän toimintaa muuttamalla ja kehittämällä saadaan tästä kannattavaa ja kun tilaisuus avautui, niin haluttiin yrittää. Muutokset tehdään tietysti perinteitä kunnioittaen, Komulainen kertoo.

Leipomo avautuu maanantaina viides toukokuuta. Aluksi leipomossa työskentelee kolme yrityksen entistä työntekijää. Komulaisen mukaan tarkoituksena on palkata lisää työntekijöitä myöhemmin esimerkiksi torille ja kauppahalliin. Ennen konkurssia yrityksessä työskenteli yhdeksän työntekijää.

Irene Partasen konkurssipesänhoitaja, asianajaja Jari Karhinen ei paljasta liiketoiminnasta huutokaupasta saatua hintaa, mutta on siihen tyytyväinen.

- Kiinnostuneita oli useita, viisi tai kuusi ja kahden välillä käytiin kova kilpailu. Olin yllättynyt, kuinka paljon Irene Partanen kiinnosti, Karhinen toteaa.

Lue seuraavaksi