1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Hiljaiset markkinat jarruttavat vesitehtaan avaamista Lestijärvellä

Toholampilainen juomavalmistaja Finn Spring on vuosia valmistellut uuden juomatehtaan avaamista Lestijärven Yli-Lestille. Rakennukset ovat pystyssä ja hanketta varten on otettu lainaakin, mutta uuden tehtaan avaamista saa vielä odotella. Matalasuhdanteessa ei tunnu riittävän kysyntää uudelle tuotteelle.

Talous
Vesipulloja pullottamon linjalla.
Kalle Niskala / Yle

Yli-Lestillä Anttilan lähteen vedet on aiottu pakata isoihin parinkymmenen litran pulloihin ja myydä pääasiassa kotimaassa.

Toimitusjohtaja Hannu Ali-Haapalan mukaan matalasuhdanteen hiljentämillä markkinoilla ei kuitenkaan ole nyt kysyntää uudelle tuotteelle.

Suomen suurimmalla lähdevesipullottajalla Finn Springillä on tuotantolaitokset Toholammilla ja Lestijärvellä. Sesonkiakaan kesällä yhtiö työllistää satakunta ihmistä.

Hannu Ali-Haapala arvioi, että matalasuhdanne on muuttanut juomamarkkinoita siten, että lähdevesiä kysytään aiempaa vähemmän, samoin limonadeja. Sen sijaan kuluttajat ovat aiempaa kiinnostuneempia kivennäisvesistä, mikä Ali-Haapalan mukaan osaltaan tasapainottaa kysyntää.