1. yle.fi
  2. Uutiset

New Yorkin poliisilaitos sai opetuksen sosiaalisen median käytöstä

NYPD pyysi tiistaina Twitterin käyttäjiä lähettämään kuvia, joissa he esiintyvät poliisien kanssa. Niitä tuli roppakaupalla – mutta kaikki eivät suinkaan olleet imartelevia.

Ulkomaat

New Yorkin poliisilaitos NYPD lähetti tiistaina mikroblogipalvelu Twitterin käyttäjille twiitin, jossa pyydettiin valokuvia, joissa twiittaajat esiintyvät yhdessä poliisien kanssa.

Poliisilaitos lupaili, että jotkut kuvat saattaisivat päätyä jopa NYPD:n Facebook-sivuille. Tempauksen taustalla on NYPD:n yritys verkostoitua kaupunkilaisten kanssa sosiaalisen median kautta.

Viranomaiset olivat todennäköisesti odottaneet "kivoja turistikuvia Times Squarelta". The New York Timesin mukaan (siirryt toiseen palveluun) niitä tulikin – muutamia.

Suurin osa kuvista oli kaikkea muuta kuin imartelevia. Niissä nähtiin muun muassa poliisin käyttämiä rajuja otteita: Poliisi painaa valokuvaajan katuun. Poliisi vääntää miehen kättä. Poliisi ampuu koiran. Poliisi oikeudessa syytettyjen penkillä. Poliisi nukkuu virka-asussa metrossa.

Twitter-tempaus herätti runsaasti huomiota. Asiaa kommentoineen NYPD:n tiedottajan mukaan "sensuroimaton ja avoin keskustelu oli kaupungille hyväksi".

The New York Timesin mukaan kaupungin poliisilla on myös onnistumisia sosiaalisen median käytössä. Marraskuussa 2012 newyorkilaisesta poliisista tuli yhdessä yössä sankari, kun hän kävi ostamassa paljasjalkaiselle ja iäkkäälle kodittomalle saappaat.

Poliisi myös auttoi saappaat miehen jalkaan.

Arizonalainen turisti näki tapahtumat ja otti kännykällään valokuvan. Muutamaa viikkoa myöhemmin kuva laitettiin NYPD:n Facebook-sivuille. Seuraavaan iltaan mennessä päivitystä oli käyty katsomassa yli 1,6 miljoonaa kertaa, se oli saanut lähes 275 000 tykkäystä ja yli 16 000 kommenttia.

Lähteet: AP

Lue seuraavaksi