1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Applen tulos ylitti analyytikkojen odotukset

Apple kertoi keskiviikon osavuosikatauksessaan myyneensä 43,7 miljoonaa iPhonea ja 16,3 miljoonaa iPadia.

Apple aikoo lisätä omien osakkeidensa takaisinostoja 30 miljardilla dollarilla. Aiemmin yhtiö on ilmoittanut käyttävänsä takaisinostoihin 60 miljardia, mutta nyt toimenpiteeseen on korvamerkitty 90 miljardia dollaria.

Yhtiö aikoo myös korottaa vuosineljänsittäin jaettavaa osinkoa 8 prosentilla huolimatta tulojen kasvun hidastumisesta. Korotuksen suuruus on 3,29 dollaria per osake.

Apple julkaisi keskiviikkona tämän vuoden ensimmäisen osavuosikatauksensa. Yhtiö teki vuoden 2014 kolmen ensimmäisen kuukauden aikana voittoa 10,2 miljardia dollaria.

Vuosineljänneksen liikevaihto oli 45,6 miljardia dollaria, mikä on toistaiseksi yhtiön ennätys juhlasesonkien ulkopuolella. Wall Streetin analyytikot olivat povanneet Applen liikevaihdoksi 43,5 miljardia dollaria. 

Apple ilmoitti myös splittaavansa osakkeensa. Yhdestä osakkeesta tulee nyt seitsemän.

Applen toimitusjohtaja Tim Cook vihjasi tiedotustilaisuudessa, että yhtiö tuo pian markkinoille "eri ryhmään kuuluvia laitteita" kuin sen nykyisin kauppaamat puhelimet, tabletit ja tietokoneet. Applen on spekuloitu kehittelevän puettavaa teknologiaa, kuten älyrannekelloja.