Jyväskylä palkkaa 320 kesätyöläistä

Kaupungin säästökuuri näkyy myös kesätyöläisten määrässä, joka on muutaman kymmenen vähemmän kuin viime vuonna. Hakuaikaa on jäljellä vielä pari viikkoa.

kesätyö
Puistotyöntekijä kitkee rikkaruohoja
Antti Kolppo / Yle

Nuorten kesätyöpaikoista 220 on tarkoitettua opiskelijoille, lisäksi arvotaan 100 kahden viikon pituista työjaksoa peruskoulunsa päättävien eli vuosina 1997-1998 syntyneiden hakijoiden kesken.

Kesätyöpaikkoja on tarjolla hieman aikaisempaa vähemmän, peruskoulun päättävien kesätöitä on kuitenkin tarjolla yhtä paljon kuin ennenkin.

Kaupungin suurimpia kesätyöllistäjiä ovat Altek Aluetekniikka, kaupunkirakennepalvelut, liikuntapalvelut ja varhaiskasvatus, sosiaali- ja terveyspalvelut sekä vanhus- ja vammaispalvelut.

Kesätyöntekijä voi työskennellä esimerkiksi viher- tai maastomittaustöissä, liikunta-alueiden valvojana tai avustajana lasten ja vanhusten hoidossa. Kaikki kesätyöt ovat luonteeltaan avustavia.

–Meillä on aina ollut se ehto, että kesätyöntekijä ei saa tulla kenenkään vakituisen sijaiseksi. Että kyllä kesätöillä on pitkällä tähtäimellä positiivinen vaikutus. Lisäksi koemme, että nuoret opiskelijat tuovat meille uutta näkökulmaa työhön, ja toivottavasti saamme heitä joskus sitten vakituisesti töihin, rekrytointipäällikkö Sari Ropponen sanoo.

Viime vuonna yli 10 000 hakemusta

Hakijan koulutustaso vaikuttaa kesätyöstä maksettavaan palkkaan. Kuukausiansiot vaihtelevat perusasteen opiskelijan noin 800 eurosta korkeakouluopiskelijan noin 1500 euroon kuukaudessa.

Kesätöiden hakuaika alkoi eilen keskiviikkona ja se päättyy 9. toukokuuta. Kesätöitä voi hakea ainoastaan kesätyösivuilta löytyvän tehtäväkohtaisen hakulomakkeen täyttämällä. Valintapäätökset pyritään tekemään 23.5. mennessä.

Viime vuonna kaupungin kesätyöhakuun jätettiin määräaikaan mennessä yli 10 000 sähköistä hakemusta.

Kaikki kesätyöpaikat tarkempine tietoineen löytyvät kaupungin verkkosivuilta www.jyvaskyla.fi/rekrytointi/kesatyo (siirryt toiseen palveluun).

Kesälomakauden aikana on tarjolla myös sijaisuuksia erityisesti sosiaali- ja terveyspalveluissa. Ajantasainen sijaishakutilanne päivittyy jatkuvasti kaupungin rekrytointisivuille. Sijaisuuksia voivat hakea jo ammattiin valmistuneet.