Linnunlaulumetsä kutsuu lintuja tarkkailemaan Seinäjoella

Seinäjoen Jouppilanvuoren tuorein luontohoukutin on viimeistelyä vaille valmis linnunlaulumetsä. Esillä on toistakymmentä erilaista linnunpönttöä ja kaikille avoin lintujen kuvaus- ja tarkkailupiilo.

luonto
Kuvassa lintu tulossa pöntöstä ulos.
YLE / Anssi Leppänen

Seinäjoen Jouppilanvuorta on kehitetty viime vuodet järjestelmällisesti. Alueelle on rakentunut mm. elämyslliikuntareitistöä ja kaikessa kehittämisessä on panostettu esteettömyyteen.

Jouppilanvuoren uusimpiin hankkeisiin kuulu linnunlaulumetsä, joka on viimeistelyä vaille valmis.

– Pidämme vihkiäiset kunhan viimeiset viilaukset on täällä tehty, mutta kyllähän tämä valmis jo alkaa olla, kehaisee hanketta koordinoineen Lakeuden Elämyslikunta ry:n puheenjohtaja Hannu Salo.

Linnunlaulumetsään on rakennettu esteetön, kaikiille avoin lintujen kuvauspiilo, sadekatoksia ja siellä on myös esillä erilaisia linnunpönttöjä.

– Linnunpönttögalleria voisi ollakin tälle hieno nimi, Hannu Salo naurahtaa.

Kaikille jotain

Linnunpönttöjä on toistakymmentä.

– Sinitiaisen pöntössä on pienin reikä, reilut kaksi senttiä, ja koskelolla suurin. Lehtopöllön pöntössä ei ole kattoa, sillä se laskeutuu sinne ylhäältä, Hannu Sano sanoo.

Kun Seinäjoella kerran ollaan, linnunpönttöpuistokin on saanut oman "lakeuden ristinsä" eli Alvar Aallon suunnitteleman Seinäjoen kirkon mallisen lintupöntön.

– Ehkä sen voisi valloittaa joku tiainen, Salo naurahtaa.