Konnarille koitti lasten musiikkinäytelmässä kevät

Lapset esiintyvät lapsille Keski-Pohjanmaan konservatorion ja Centria ammattikorkeakoulun musiikkinäytelmässä Konnarin kevät. Viisi kertaa esitettävää musiikillista tarinaa on harjoiteltu säännöllisesti isolla joukolla helmikuusta asti.

kulttuuri
Kuvassa nuoria näyttelijöitä ja laulajia lavalla
Minna Mustonen / Yle

Konnarin keväässä seikkailee ala-asteen luokka, jonka piti mennä luokkaretkelle. Kaikki tuntuu menevän pieleen, vaan eipäs sentään, sillä tilanteen pelastaa ystävällinen konduktööri, tuttavallisesti konnari.

Sitten lauletaan ja soitetaan paljon. Soittajina orkesterimontussa ja sen laidalla on konservatorion Nuorisosoittokunta. Laulusta vastaavat nuorisokuoro Sävelsäkin juniorikuoro sekä Nuorisokuoron juniorit.

Nuorimmat esiintyjät ovat 4-vuotiaita, vanhimmat parikymppisiä näyttelijöitä ja soittajia.

Torstaina ja perjantaina musiikkinäytelmä esitetään päiväkoti- ja esikouluikäiselle yleisölle. Paikalla siis vilisee lapsia sekä lavalla, että katsomossa. Lauantaina konservatorion isossa salissa on aikuisempaakin yleisöä.

Ohjaaja ja koreografi Anni Kivioja kiittelee energisiä lapsia.

– Tämä on ollut ohjaajalle suuri kokemus. Lapset ovat energisiä ja iloisia. Välillä tietysti oli haasteellista, mutta esityksiin saatiin meille kaikille hieno kokoonpano ja kokemus.

Tämä on ollut ohjaajalle suuri kokemus. Lapset ovat energisiä ja iloisia.

ohjaaja ja koreografi Anni Kivioja

Kuoronjohtaja Pauliina Virkkala miettii, että lapset pärjäävät parhaiten juuri esityksissä. Silloin he jaksavat pysyä paikallaan.

– Harjoituksissa pitää pitää vähän enemmän kuria, mutta esityksissä jaksetaan keskittyä.

Kapellimestarina toimiva Mari Kaasinen-Annanperä luonnehtii Konnarin Kevät -ohjelmistoa haasteelliseksi. Orkesterille varatun pienen tilan takia kokoonpano oli tavallista pienempi, mikä vaikutti sointukuvaan.

– Osa biiseistä oli tosi haasteellisia. Siellä oli meille pahoja sävellajeja ja soinnin kanssa oli tekemistä. Tietynlainen sointikuva jää vajaammaksi, kun joudutaan jättämään osa soittajista vaihtopenkille. Mutta Konnarissa on hirveän tarttuvia melodioita ja hienot sovitukset. Kiva tätä oli tehdä.

Minna Mustonen / Yle