Hyppää sisältöön

Halvaantunut huippumalli saa tunnustusta innoittamisesta

Mikkeliläinen kirjailija, bloggaaja Kati van der Hoeven, yrittäjä ja toimitusjohtaja Mikko Kuitunen sekä yrittäjä ja kokki Tomi Björck on valittu Vuoden nuoriksi menestyjiksi. Suomen Nuorkauppakamarit palkitsee vuosittain ihmisiä, jotka ovat esimerkillään ja kasvullaan innostaneet muita.

Kuva: Kati van der Hoeven

Mikkeliläisen Kati van der Hoevenin päättäväisyys ja sitkeys on noussut yleiseen tietoisuuteen paitsi Silmänräpäys-kirjan myötä, myös blogin kautta. Van der Hoevenin blogilla on kymmeniä tuhansia seuraajia ympäri maailman.

Suomen Nuorkauppakamarien Vuoden nuori menestyjä -palkinnon yhtenä perusteena onkin, että van der Hoeven on auttanut ja kannustanut toisia halvaantuneita selviytymään. Hän myös vaikuttaa tuhansien ihmisten elämään ja asenteisiin opettamalla erilaisuuden hyväksymistä.

Van der Hoeven menetti liikunta- ja puhekykynsä 21-vuotiaana aivorungon infarktista seuranneen halvaantumisen takia. Tuolloin katkesi hänen huippumallin uransa. Nyt 40-vuotias Kati van der Hoeven kommunikoi kirjaintaulun avulla ja kertoo elävänsä täysipainoista elämää.

Suomen Nuorkauppakamarit valitsi tänä vuonna kolme voittajaa 33 hakemuksen joukosta.

Voittajat on palkittu tänään aamupäivällä Helsingissä. Suomen Nuorkauppakamarit ry palkitsee vuosittain 18–40 -vuotiaita ihmisiä, jotka ovat omalla esimerkillään ja kasvullaan innostaneet muita.

.
.