Meri-Lapin miesjalkapallo hinkuu Ykköseen

Molemmat jalkapallon kakkosdivisioonassa pelaavat miesjoukkueet, PS Kemi ja TP-47, ovat asettaneet tavoitteekseen sarjanousun.

jalkapallo
Kuvassa PS Kemi Kingsin ja Tornion Pallo 47:n logot

PS Kemin kakkosvalmentaja Jari Åman kehaisee joukkueensa edesottamuksia Suomen Cupin ottelussa ja harjoituspeleissä.

– Ykkösen nousukarsinta jätti varmasti monelle hampaankoloon ylimääräisiä muruja. Pienestä se oli kiinni, mutta mutta, murjaisee Åman.

Kemiläisjoukkue on tehnyt kovasti töitä ja se näkyy pelaajissa sekä harjoitusotteluiden tuloksissa. Myös joukkueeseen tulleet pelaajavahvistukset ovat jo nyt täyttäneet paikkansa.

– Ja meidän alueemme naisista voisimme ottaa mallia, virnistää Åman.

TP uskoo nuorisoprojektiinsa

Tornion Pallon päävalmentaja Oleg Eprintsev luottaa nuorison voimaan. TP:n pitkä projekti voi puhjeta kukkaansa koska tahansa.

– Ehkä jo tänä vuonna. Toki talouden pitää paljon kohentua, jotta jalkapallo saa yhteistyökumppaneita sarjanousuun vaaditun määrän, laskee Oleg.

Eprintsev tuli aikanaan vuonna 1990 pelaajaksi Kemin Palloseuraan ja on siitä lähtien perehtynyt Meri-Lapin fudikseen.

Perinteet velvoittavat

– Alue on ollut kauan "jalkapalloalue" ja kyllä me ansaitsisimme paikan korkeammalla sarjatasolla. Yhteistyökin on kohentunut valtavasti vuosien saatossa ja se alkaa tuottaa tulosta.

Nuoret ikäluokat ovat taitavia, mutta heille täytyy antaa aikaa nousta nousun vaatimiin mittoihin, viivaa Oleg Eprintsev valmentajan tauluun ISOILLA KIRJAIMILLA.