Sanoma lopetti jo kuudennessa maassa

Sanoma on torstaina ilmoittanut myyvänsä pois Unkarin medialiiketoimintansa. Unkari on ripeässä tahdissa kuudes maa, jonka mediatalo on jättänyt taakseen.

talous

Mediakonserni Sanoma kertoi torstaina lähtevänsä Unkarin markkinoilta. Medialiiketoiminta, kuten Unkarissa ilmestyvät aikakauslehdet, myydään 60 miljoonalla eurolle Central Groupille. Sanoma keskittää toimintaansa ja on jo aiemmin luopunut omistuksistaan Bulgariassa, Romaniassa, Tshekissä, Sloveniassa sekä Serbiassa ripeässä tahdissa.

Liiketoimintaa on Unkarin-kauppojen jälkeen kahdeksassa maassa. Kuluttajamediaan kuten lehtikustantamiseen se on uuden, viime vuonna luodun strategian mukaan keskittymässä vain Suomessa ja Hollannissa.

Tämä jättää nähtäväksi, tuleeko lähtöuutisia myös Venäjästä, Ukrainasta ja Kroatiasta.

Muun muassa oppikirjoja koskevaa Learning-liiketoimintaa Sanoma on jatkamassa Ruotsin, Puolan, Belgian ja Hollannin markkinoilla.

Paperimedia on kärsinyt siitä, että se kilpailee ihmisten ajankäytöstä sähköisten laitteiden kanssa. Älypuhelimet ja tabletit ruokkivat esimerkiksi ilmaisten blogien ja nettilehtien selailua.