Posti varautuu lisäpainokseen – Tom of Finland -merkkien ennakkomyynti kaatoi verkkokaupan

Postin mukaan homoeroottiset merkit ovat saaneet poikkeuksellisen paljon kansainvälistä huomiota.

Kotimaa
Tom of Finland -postimerkkiarkki.
Itella Posti Oy

Posti laittoi Tom of Finland -postimerkit ennakkomyyntiin torstaina laajan kansainvälisen kiinnostuksen vuoksi. Postimerkkejä voi tilata ennakkoon Postin verkkokaupasta.

Torstaina puolen päivän jälkeen verkkokauppaan ei päässyt lainkaan ja välillä merkkien tilaaminen kesti lähes seitsemän tuntia. Itellan viestinnästä kerrotaan, että palvelun kaatumisen syynä on suuri kävijämäärä.

– Valtameren takaa ihmiset ovat halunneet varmistua, että he saavat niitä varmasti, kertoo Postin kehitysjohtaja Markku Penttinen.

Penttinen sanoo myös, että merkin kansainvälisen huomion laajuus on ollut täysin poikkeuksellista.

Osa verkon hitaudesta taas on johtunut siitä, että ihmiset vain ovat halunneet katsella kuvia.

"Tehdään lisää"

Kehitysjohtaja vakuuttaa silti, että merkkejä riittää myös ilmestymispäivänä 8. syyskuuta Postin myymälöissä ja jälleenmyynnissä asioiville.

– Kyllä varmasti. Seurataan nyt, miten tämä ennakkomyynti menee. Jos tämä ennakkoerä menisi kokonaan, niin sitten täytyy tehdä lisää, Penttinen lupaa.

Toistaiseksi Postilla ei ole tietoa jo tilattujen merkkien määrästä.

– Sen verran tiedän, että tilauksia on tullut ihan mukavasti.

Ennakkotilaajat saavat merkit kotiinsa heti ilmestymispäivän 8. syyskuuta jälkeen ja ennakkotilauksen mahdollisuus jatkuu aina merkin ilmestymispäivään saakka.

Merkkien ensipainosmäärä on kolmen merkin arkille tavanomainen 200 000 kappaletta.

Taiteilija Touko Laaksosen piirroksiin perustuvat homoeroottiset postimerkit ovat saaneet osakseen runsaasti huomiota myös Suomessa.