"Haluan halata äitiä, koska se on niin rakas" – katso, kuka ansaitsee kunnon halauksen

Kuopiossa järjestetyssä halitempauksessa halauksen saivat niin tuleva vaimo, poikabändin laulaja, omaishoitajan aviomies kuin oma äitikin.

Kotimaa
Leijonapukuinen ihminen pitää kylttiä, jossa lukee "haleja".
Pyysimme ihmisiä kirjoittamaan lapulle, ketä he haluavat halata. Vastaukset eivät jätä ketään kylmäksi! (video: Sakari Partanen)

Yle Savo kysyi videogallupissa kuopiolaisilta, ketä he haluavat halata. Vastauksista voisi vetää johtopäätöksen, että suomalaiset eivät ole niin läheisyyskammoista kansaa kuin toisinaan moititaan.

– Totta kai kun ystäviä näkee, niin halataan. Mieluummin halaus kuin kädenpuristus, linjasi Kuopion torilta tavoitettu nainen.

Moni vastaajista halusi osoittaa halauksensa omalle kumppanille – yksi tulevalle vaimolleen, toinen sairaana olevalle miehelleen. Virtuaalisen halauksen sai myös poikabändi The Wantedin laulaja.

– Olen aika kova halaamaan. Tämmöisellä pienellä asialla pystyy huomioimaan toista, sanoi puolestaan yliopistolla haastateltu nuori mies.

Rakkausviikolla Puoli Seitsemän ja Radio Suomi ovat rohkaisseet suomalaisia halaamaan lähimmäistään edes kerran viikon aikana ja jakamaan halauskokemuksensa ottamalla rutistuksestahaliselfie-kuvan. Halauskuvia on näytetty Puoli seitsemän tv-ohjelmassa ja niitä on julkaistu sosiaalisessa mediassa.

Perjantaina rakkausviikko huipentuu halaamishetkeen Oulun kävelykatu Rotuaarilta. Halaamishetki näytetään suorana perjantaina TV1:ssä Puoli Seitsemän -ohjelmassa.

Rakkausviikon tavoitteena 20.–25.4. tavoitteena on saada suomalaiset lähestymään toisiaan rohkeammin ja rennommin, vaikkapa halaten.