1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Atik Ismail

Heidi Komulainen jättää Kuopion valtuuston – Atik Ismail tilalle

Vasemmistoliiton kuopiolainen kaupunginvaltuutettu Heidi Komulainen jättää kaikki poliittiset luottamustoimensa henkilökohtaisten syiden takia. Komulaisen tilalle Kuopion kaupunginvaltuustoon nousee Atik Ismail.

Atik Ismail
Heidi Komulainen (vas.) Kuopion valtuustosalissa
Antti Karhunen / Yle

Vasemmistoliiton kuopiolainen kaupunginvaltuutettu Heidi Komulainen jättää kaikki poliittiset luottamustoimensa. Komulainen on pyytänyt Kuopion kaupunginhallitukselta eroa poliittisista luottamustoimistaan.

Syyksi Komulainen kertoo isot ja arkea kuormittavat elämäntilanteen muutokset, jotka eivät olleet ennakoitavissa ennen viime kunnallisvaaleja syksyllä 2012. Komulaisen tilalle Kuopion kaupunginvaltuuston uudeksi jäseneksi nousee Atik Ismail.

Heidi Komulainen on myös kaupunginhallituksen ja Pohjois-Savon maakuntavaltuuston jäsen. Lisäksi hän on myös kaupunginhallituksen asettaman yhteistyöryhmän varajäsen sekä romanityöryhmän puheenjohtaja.

Komulainen ei halua julkisesti eritellä elämätilannettaan tarkemmin. Hän sanoo pohtineensa tilannetta noin vuoden ajan. Äänestäjilleen hän pahoittelee tilannetta.

- Olen pahoillani, olin aikonut jatkaa vaalikauden loppuun lojaalisuuden takia, mutta voimavarat loppuivat, toteaa Komulainen.

Kuntalain mukaan luottamustoimesta voi erota pätevästä syystä. Kuopion kaupunginhallitus käsittelee Komulaisen eronpyynnön maanantaina. Eron kaupunginvaltuustosta, kaupunginhallituksesta sekä maakuntavaltuustosta myöntää kaupunginvaltuusto.

Valtuustoon Komulaisen tilalle tuleva Atik Ismail yllättyi Komulaisen päätöksestä. Ismail kuitenkin toteaa, että hänellä on kova palo yhteiskunnallisten asioiden hoitamiseen. Hän kertoo hakeneensa myös vasemmistoliiton Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan toiminnanjohtajaksi. Toimen hakuaika päättyy huhtikuun lopussa.

Lue seuraavaksi