Jämijärven lento-onnettomuuden syyt yhä tuntemattomia

Onnettomuustutkintakeskus on saanut valmiiksi Jämijärven lento-onnettomuuden alustavan tutkinnan. Viisi päivää kestänyt tutkinta keskittyi hylyn luona tehtyy paikkatutkintaan. Tähän mennessä onnettomuuden syytä ei ole pystytty selvittämään.

Kotimaa
Jämijärven onnettomuuskoneen hylky
Onnettomuustutkintakeskus

Jämijärven lento-onnettomuuden alustava tutkinta on päättynyt ja työtä jatkaa nyt varsinainen tutkintaryhmä. Alustavissa tutkimuksissa saatiin runsaasti tietoa ja havaintoja onnettomuudesta, mutta sen syyt ovat edelleen tuntemattomia.

Tapahtumien kulusta on paljon tietoa

Koneen oikea siipi katkesi ilmassa syöksyn aikana ja kääntyi alkuperäisestä asennostaan alaspäin. Selvitettävänä on se, estikö katkennut siipi koneessa olleiden hyppääjien poistumisen heille tarkoitetun oven kautta.

Koneen putoaminen noin neljän kilometrin lentokorkeudesta maahan kesti noin minuutin. Kaikki kolme pelastunutta poistuivat ohjaajan ovesta. Kaksi heistä pääsi koneesta alle puolen kilometrin korkeudessa.

Kaikki koneen osat on löydetty

Kaikki pudonneen lentokoneen osat on ilmeisesti löydetty. Koneen hylky on siirretty Niinisalon varuskuntaan. Osa koneen osista lähetetään tarkempiin jatkotutkimuksiin. Niissä selvitetään erityisesti metallien kestävyyttä sekä muita rakenteellisia seikkoja.

Onnettomuudesta on saatu runsaasti tallenteita

Onnettomuustutkintakeskus on saanut runsaasti erilaisia tallenteita tapahtumasta. Kaikki kuvat ja videot on kuitenkin otettu maasta siinä vaiheessa, kun kone oli jo putoamassa.

Lisäksi tutkinnassa on löydetty muutamia lennolla olleita tallentimia. Osa on pahoin vaurioitunut, mutta niissä ollut tieto pyritään saamaan teknisesti esiin ja tutkijoiden käyttöön.

Tutkijat ovat myös kuulleet kaikkia pelastuneita. Kuulemiset jatkuvat edelleen.

Jämijärven lento-onnettomuus vaati kahdeksan kuolonuhria sunnuntaina 20.4.2014.