1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Koripallokiista poiki sakot kolmelle pelaajalle

Sakkoja lähtee Joensuun Katajaan ja Tapiolan Honkaan loukkaavasta kielenkäytöstä sekä fyysisen koskemattomuuden loukkaamisesta.

Kuva: EPA

Koripalloliiton kurinpitopäällikkö on jakanut perjantaina sakkoja loukkaavasta kielenkäytöstä ja fyysisistä otteista. Kurinpitopäällikkö Mikko Koiranen on tutustunut Espoossa eilen pelatusta Korisliigan ottelusta saamaansa aineistoon. Vastakkain olivat Tapiolan Honka ja Joensuun Kataja.

Koiranen langetti 300 euron sakon kolmelle pelaajalle, jotka ovat Sami Lehtoranta Katajasta sekä Jaraun Burrows ja Brady Morningstar Hongasta.

Lehtoranta ja Burrows syyllistyivät kurinpitopäällikön mukaan loukkaavaan ja halveksivaan kielenkäyttöön sekä fyysisen koskemattomuuden loukkaamiseen. Morningstar sai sakkoja loukkaavasta ja halveksivasta kielenkäytöstä.

Kataja Basket lähetti ennen kurinpitopäällikön ratkaisua medialle tiedotteen, jossa kiellettiin kaikki nimittely Katajan taholta.

Joukkueen pelaajiston tai toimihenkilöiden puolelta ei ole käytetty minkäänlaisia rasistisia sanallisia tai muita ilmaisuita eilisen ottelun aikana tai sen jälkeen. Seura suhtautuu äärimmäisellä vakavuudella kaikkeen rasismiin niin koripallossa, urheilussa kuin muissakin konteksteissa

LISÄTTY 25.4.2014 artikkelin loppuun tieto Kataja Basketin tiedotteesta