1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Hiihdon MM-kisanäyttämön katsomo painunut – Lahti harkitsee remontin aikaistamista

Tuoreet selvitykset kertovat pienestä laskeumasta Lahden urheilukeskuksen pääkatsomossa. Tutkimukset katsomorakenuksen kunnosta jatkuvat ainakin pari viikkoa. Kaupunki suunnittelee nyt remontin aikaistamista joillain kuukausilla.

Kuva: Yle / Hanna Lumme

Lahti harkitsee urheilukeskuksen pääkatsomoremontin aikaistamista. Alun perin suunnitelmissa on ollut laaja peruskorjaus ensi syksyksi, mutta työt saatetaan sittenkin aloittaa jo kesällä. Kaupungin tilakeskus kiirehtii korjauksia, jos se on mahdollista pääkatsomon käyttöä haittaamatta. 

Pääkatsomon kattoa koskevissa mittauksissa on havaittu joidenkin millimetrien laskeutuma. Toimitilajohtaja Mauri Koistisen mukaan ei voida varmasti sanoa, onko katto painunut.

Ero voi johtua myös koko betonirakennuksen painumisesta maahan. Myös rakenteiden lämpölaajeneminen voi vaikuttaa mittaustuloksiin. 

Lahden rakennusvalvonta on vaatinut tilakeskukselta pikaisia lisäselvityksiä pääkatsomosta sen jälkeen, kun Rakennuslehti kirjoitti pari viikkoa sitten katsomon romahdusvaarasta. Katsomorakennuksen teräsvahvikkeet ovat samankaltaisia kuin pari vuotta sitten romahtaneessa Jyväksylän vesitornissa.

Tilakeskus arvioi saavansa selvitykset valmiiksi toukokuun alkupuolella. Rakennusvalvonnan edustajaa Yle Lahti ei tavoittanut.