Lastensairaala vihdoin uusittuihin tiloihin Kotkassa

Lastensairaala ehti elää ahtaasti lähes kaksi vuotta. Muutto valmistuu pian, kun neurologian osasto siirtyy uusittuihin tiloihin ensi viikolla

Kotimaa
Lastensairaala pääsi muuttamaan remontoituihin tiloihin Kotkassa
Lastensairaala pääsi muuttamaan remontoituihin tiloihin Kotkassa.Yle Juha Korhonen

Lastensairaalan henkilökunta ja potilaat ovat päässet vihdoin uusittuihin tiloihin Kymenlaakson keskussairaalassa Kotkassa. Lastentautien poliklinikka muutti remontoituihin tiloihin ennen pääsiäistä, ja vuodeosasto on aloittanut uusituissa tiloissa tällä viikolla.

Neurologian osasto muuttaa sairaalan asuntolarakennuksesta lastensairaalaan ensi viikolla. Ensireaktiot kunnostetuista tiloista ovat olleet positiivisia, mutta parannettavaakin olisi vielä.

– Ainakin vastasyntyneiden tehohoidon kannalta tilat ovat oikein erinomaiset. Laitteet on päivitetty ja tila tuntuu toimivalta, sanoo ylilääkäri Ville Westerlund.

– Isojen lasten poliklinikan osalta olisi toivonut enemmän tilaa, mutta taloudellisesti niukkoina aikoina kompromisseihin pitää suostua.

Lastensairaalaan remontoitiin muun muassa sisäilmaongelmien vuoksi. Lastensairaala toimi ahtaissa tiloissa keskussairaalassa kesästä 2012 lähtien. Remontin valmistuminen lykkääntyi useaan otteeseen.

Sairaanhoitaja Hilkka Smids sanoo olevansa tyytyväinen uusiin tiloihin. Kiitosta on tullut myös vastasyntyneiden vanhemmilta.

– On hyvä, ettei koko ajan tule iskettyä jalkaa pöydänkulmaan tai kaappeihin. Vanhoissa tiloissa oli ahdasta ja varsinkin viime kesä oli tuskainen kuumuuden takia. Kyllä siinä sai päästellä höyryjä tauolla, sanoo Smids.