Mitä yhteistä on kreikkalaisella kätilöllä ja slovakialaisella dj:llä – Eve ja Sean selvittävät, mutta tarvitsevat apuasi!

Ylen toimittajat Eve Väyrynen ja Sean Ricks lähtevät vappuaattona selvittämään, keitä me eurooppalaiset oikein olemme. Tule auttamaan matkalaisia live-chattiin tänään klo 13.

Eve ja Sean reissaavat neljän viikon aikana yhteensä kymmenessä maassa. Heidän tehtävä on etsiä kymmenen erilaista eurooppalaista.

–  Kreikkalainen kätilö on varmasti erilainen tyyppi kuin minä, mutta mitä yhteistä meillä on eurooppalaisina? Ja tietenkin minua kiinnostaa, että vihaako kaikki kreikkalaiset meitä taloustiukkoja suomalaisia, sanoo Sean.

Sean ja Eve kulkevat Euroopassa eri reittejä: Sean starttaa Kreikan Thessalonikista ja Eve Puolan Varsovasta. Molemmat kiertävät viisi etukäteen valittua maata. Liikkuminen maasta toiseen tapahtuu reilaamalla perinteiseen reppureissaustyyliin.

–  Vappuaattona on lähtö enkä ole vielä varannut yhtään yöpaikkaa. Mä luotan siihen, että jengi auttaa meitä, ja ehdottaa meidän nettisivuilla tai vaikka Twitterissä (siirryt toiseen palveluun) kiinnostavia kaupunkeja ja hyviä hostelleja, toteaa Eve.

–  Mutta eniten apua me tarvitaan kyllä ihmisten löytämisessä. Mistä ihmeestä mä lähden Kroatiassa etsimään maanviljelijää? Varsinkin tässä kaipaan jeesiä, mutta voi mulle ehdottaa Kroatian parasta pubiakin, huomauttaa Sean.

Eve etsii näitä tyyppejä:

Puolalainen pörssimeklari

Slovakialainen dj

Unkarilainen bloggaaja

Romanialainen koodari

Bulgarialainen ympäristöaktivisti

Sean etsii näitä henkilöitä:

Kreikkalainen kätilö

Kroatialainen maanviljelijä

Italialainen opettaja

Ranskalainen maahanmuuttovirkailija

Skotlantilainen poliisi

Eveä ja Seania voi auttaa osoitteessa yle.fi/evejasean. Sivulla on kartta, johon oman vinkin voi jättää. Sivulla järjestetään tänään klo 13 myös live-chat, jossa matkalaisille voi kertoa viime hetken vinkit. Evelle ja Seanille voi ehdottaa myös kysymyksiä, joita matkalla olisi syytä esittää.

Twitterissä ja Instagramissa reissu etenee tunnisteella #evejasean (siirryt toiseen palveluun).