Poliisi joutui turvautumaan voimakeinoihin mielenosoituksessa Helsingissä

Kymmenet osallistujat ovat aiheuttaneet järjestyshäiriöitä Helsingissä koolla olevassa mielenosoituksessa. Nyt saa riittää -mielenosoituksen tarkoituksena on ilmaista tyytymättömyyttä Suomen poliittiseen tilaan.

Poliisi käytti kaasua mielenosoittajiin eduskuntalon portailla Helsingissä perjantaina 25. huhtikuuta. Säätytalolta marssineet Nyt saa riittää -mielenosoittajat protestoivat ahneutta vastaan. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Helsingin keskustassa järjestettävässä mielenosoituksessa on koolla satoja osallistujia. Nyt saa riittää -mielenosoituksen tarkoituksena on tuoda julki kansan tyytymättömyys maan nykyiseen poliittiseen tilaan.

Poliisin mukaan tapahtuma on sujunut pääosin rauhallisesti. Välikohtauksilta ei kuitenkaan ole vältytty.

– Kymmenet mielenosoittajat pyrkivät poliisin osoittamalta paikalta eduskuntatalon oville. Poliisi joutui käyttämään OC-sumutinta, eli pippurisumutetta tilanteen rauhoittamiseksi, kertoo yleisjohtaja, komisario Jere Roimu Helsingin poliisilaitokselta.

– Valtaosa paikalla olevista on rauhallisia kaupunkilaisia, mutta muutama kymmenen osallistujaa pyrkii aiheuttamaan häiriöitä. Ketään ei ole pidätetty, Roimu jatkaa.

Mielenosoitusta valvomassa on muun muassa ratsupoliiseja. Tapahtuma alkoi kello 17 Säätytalon marssilla, josta kulkue lähti Aleksanterinkadun ja Mannerheimintien kautta eduskuntatalon edustalle.

Mielenosoittajien iskulauseisiin kuuluvat muun muassa "Valta kansalle" ja "Eliitille pahoja unia ja painajaisia".