Espanjassa syntyi harvinainen hamsterin kokoinen kauris – kuva

Jaavankääpiökauriin poikanen voi erittäin hyvin ja kasvaa nopeasti, vaikkei osaakaan vielä ruokkia itseään, eläintarhasta kerrotaan.

luonto
Eteläespanjalaisessa eläintarhassa huhtikuun alussa syntynyt jaavankääpiökauriin poikanen.
Eteläespanjalaisessa eläintarhassa huhtikuun alussa syntynyt jaavankääpiökauriin poikanen 25. huhtikuuta.Jorge Guerrero / AFP / Lehtikuva

Eteläespanjalaisessa eläintarhassa on syntynyt harvinainen jaavankääpiökauris, joka on suurin piirtein hamsterin kokoinen sorkkaeläin.

Huhtikuun 8. päivänä syntynyt yksilö on 43. elossa oleva jaavankääpiökauris Euroopassa. Se syntyi Malagan lähellä sijaitsevassa Fuengirolan eläintarhassa.

Luonnossa jaavankääpiökaurista tavataan Kaakkois-Aasiassa, missä se on uhanalainen metsien hävittämisen takia. Nimensä laji on saanut pienen kokonsa ja suurten silmiensä takia.

Nyt syntyneellä poikasella ei ole vielä nimeä, koska se on niin pieni, ettei sen sukupuolta ole pystytty määrittämään. Heti syntymänsä jälkeen se painoi noin sata grammaa.

Eläintarhan työntekijöiden mukaan se voi kuitenkin erittäin hyvin ja kasvaa nopeasti, vaikkei osaakaan vielä imeä itsenäisesti.

Jaavankääpiökauris kasvaa jäniksen kokoiseksi ja painaa täysikasvuisena pari kiloa. Ne ovat tavallisesti erittäin hiljaisia eläimiä ja ääntelevät kimeästi vain ollessaan peloissaan.

Lähteet: AFP