Itä-Ukrainan kapinalliset syyttävät siepattuja Etyj-tarkkailijoita Naton vakoojiksi

Kapinallisten mukaan tarkkailijat vapautetaan ainoastaan siinä tapauksessa, että vangittuja kapinallisia vapautetaan.

Etyjin tarkkailijaryhmän siepanneet Venäjä-mieliset kapinalliset syyttävät tarkkailijoita sotilasliitto Naton vakoojiksi. Kapinalliset myös ilmoittivat lauantaina, että tarkkailijat päästetään vapaaksi ainoastaan siinä tapauksessa, että vangittuja kapinallisia vapautetaan.

– Eilen – – pidätimme muutamia Naton vakoojia. Heidät vaihdetaan omiin vankeihimme. En näe mitään muuta keinoa, jolla heidät voidaan vapauttaa, sanoi kapinallisten johtaja Denis Pushilin toimittajille.

Lauantaiaamuun mennessä ryhmän jäseniin ei tiettävästi vieläkään ollut saatu yhteyttä. Esimerkiksi Ruotsin yleisradioyhtiön SVT:n mukaan Ruotsin puolustusvoimat oli tuloksetta yrittänyt tavoittaa ryhmän ruotsalaista upseeria.

Saksan puolustusministeriö kertoi perjantaina, että Slovjanskissa Itä-Ukrainassa on siepattu Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön tarkkailijoita.

Siepatussa ryhmässä on kolme saksalaista sotilastarkkailijaa, saksalainen tulkki sekä yksi tarkkailija Ruotsista, Tanskasta, Puolasta ja Tšekistä. Kapinalliset kaappasivat tarkkailijoita kuljettaneen linja-auton, jossa oli myös viisi Ukrainan sotilasta.

Venäjä-mieliset separatistit ovat vallanneet Slovjanskin kaupungin, ja Ukrainan armeija yrittää vallata sitä takaisin.