1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Tiedot Indonesian "konekaappauksesta" tarkentuvat: matkustaja sekoitti ohjaamon ja wc:n ovet

Australialainen matkustaja oli hakannut ohjaamon ovea, koska oli luullut sitä wc:n oveksi. Tämän jälkeen kapteeni ilmoitti lennonjohdolle mahdollisesta kaappauksesta.

Ulkomaat

Indonesian perjantaisesta lentokonekaappausepäilystä on tullut ilmi uutta tietoa. Eilen kerrottiin, että lentokonekaappaus oli humalaisen matkustajan toilailua.

Tänä aamuna poliisi kertoi kaappausepäilyn saaneen alkunsa, koska matkustaja oli sekoittanut kaksi lentokoneen ovea – ohjaamon ja wc:n ovet.

Kaappausyrityksestä epäilty australialainen matkustaja kertoi poliisille hakanneensa ohjaamon ovea, koska oli luullut sitä wc:ksi. Tämän jälkeen Virgin Australian matkustajakoneen kapteeni teki Indonesian lennonjohdolle ilmoituksen mahdollisesta kaappauksesta, koneen miehistö otti matkustajan kiinni ja laittoi hänet käsirautoihin.

– Lentokone oli laskeutumassa, ja [matkustaja] oli nukkumassa. Lentoemäntä herätti hänet ja hän meni vessaan. Silloin hän luuli ohjaamon ovea vessan oveksi, kertoi Balin poliisin edustaja Heri Wiyanto.

Lentoyhtiö vahvistaa tiedot "häiritseväsi käyttäytyneestä matkustajasta". Virgin Australian mukaan mukaan yksikään koneen 137 matkustajasta ei ollut lennon aikana minkäänlaisessa vaarassa.

Lähteet: Reuters

Lue seuraavaksi